Slovenija
47223 ogledov

Globa za znanega psihoanalitika, ker je žalil Urško Klakočar Zupančič

Urška Klakočar Zupančič Saša Despot Urška Klakočar Zupančič
Roman Vodeb je s strani policije dobil globo, in sicer zaradi besed, ki jih je pred časom izrekel v oddaji Faktor, s čimer "se je do predsednice državnega zbora vedel na nesramen in žaljiv način".

Znani slovenski publicist, svetovalec in psihoanalitik Roman Vodeb, ki s svojimi izjavami velikokrat dvigne precej prahu, je tokrat šel čez rob, je odločil policijski inšpektor. S strani slednjega je Vodeb dobil globo v višini 250,38 evra, in sicer zaradi tega, ker se je do predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič "vedel na nesramen in žaljiv način, s takšnim vedenjem pa je pri navedeni vzbudil občutek ponižanosti in prizadetosti, s tem pa je kršil določila 1. odstavka 6. člena ZJRM-1 (zakon o varstvu javnega reda in miru, op. p.) in storil prekršek po 1. odstavku 6. člena ZJRM-1".

Obvestilo o prejeti globi je danes na svojem Twitter profilu objavil Bojan Požar. Fotografiji dopisa dodajamo spodaj v članek, kjer si lahko preberete tudi, s katerimi besedami je Roman Vodeb užalil predsednico državnega zbora. Med drugim je dejal, "kot tista podivjana kobila, ki je ne moreš osedlati, ker tolk rita, da je noben jezdec ne ukroti" ter "ženska, ki se takole lepotiči oziroma narcistično izpostavlja, buhti od pohote, ona se tam nastavlja, kot seksualni objekt …"

Na prejeto globo se je Vodeb odzval z besedami, da gre za "taktiko zastraševanja", danes poroča portal spletnicasopis.eu.

Komentarjev 86
  • munja 12:02 09.maj 2023.

    Ni treba biti noben psihoterapevt ali bilo kaj drugega, da vidiš urškine holivudske predstave in druge neumnosti. Protokol je napisan zato, da se spoštuje in s tem, ko ga upoštevaš, spoštuješ tudi svojo državo, oz. državljane - brez plesanja in ...prikaži več mahanja, kot da je na veselici.

  • gorazd0 10:37 09.maj 2023.

    Zdravo, kaj nas prosim boste nehali vsakodnevno informirat/podatkirat o Župančičevi. Kaj res nimate drugih dogodkov. Lp

  • mph2 07:46 09.maj 2023.

    Bogi vsi, ki rabijo pomoč psihoterapevta pa dobijo takega. Bravo Urška sicer, očitno je ta prava na tej poziciji, če je tak trn v očesu desne falange.