Slovenija
3 ogledov

Global ne bo odnesel Mateja

Interpelacija proti Mateju ima med opozicijskimi poslanci premajhno podporo. Žurnal24 main
Zares bo zaradi slabega odziva opozicijskih strank premislil o vložitvi interpelacije proti notranjemu ministru Dragutinu Mateju.

V poslanski skupini Zares so do danes postavili rok vsem opozicijskim poslanskim skupinam, da posredujejo pisne pripombe v amandmajski obliki k besedilu interpelacije proti ministru za notranje zadeve Dragutinu Mateju. Vodja poslanske skupine Zares Matej Lahovnik je pojasnil, da so od poslanskih skupin dobili le načelna mnenja, ki so pokazala, da se opozicija ne strinja glede napovedane interpelacije. "V poslanski skupini Zares bodo premislili, ali še vztrajati pri interpelaciji," je dejal Lahovnik.

Številna nesoglasja z opozicijskimi strankami

Po besedah Lahovnika bodo v Zares še premislili o vložitvi interpelacije zoper Mateja. BOBO

 
Odzivi preostalih poslanskih skupin so po Lahovnikovih besedah pokazali, da v SD ne bodo pristopili k podpisu interpelacije – torej interpelacije ne bodo podprli. Poslanska skupina LDS pa je posredovala samo načelne pripombe in nobenega gradiva. V Zares ugotavljajo, da v opoziciji vsebinsko ne najdejo skupnih točk s SNS, ki očitno pričakuje, da bi bila interpelacija predvsem usmerjena na delo policije. V poslanski skupini Zares pa po Lahovnikovih besedah menijo, da je treba opozoriti predvsem na primere kršitev zakonov s strani ministra Mateja, zaradi katerih so nastale tudi hude in nepopravljive posledice. "Ti primeri so Plut, Global in Lipa ter neažuriranje volilnega imenika v predvidenem roku," je spomnil vodja poslanske skupine Zares.

Global povod za razmislek o interpelaciji
V prvi točki interpelacije Mateja obtožujejo kršitve zakona o policiji, saj policija ni opravljala ustreznega varnostnega nadzora v primeru Plut. V drugi točki ga obtožujejo kršitve zakona o zasebnem varovanju, kjer je prav tako prišlo do hudih posledic v primerih klubov Global in Lipa. V tretji točki pa ga obtožujejo kršitve zakona o evidenci volilne pravice, ker ni v postavljenem roku ustrezno in ažurno popravil volilnih imenikov. "Tako so bile v tujino poslane prazne glasovnice preminulim ljudem in ljudem, ki nimajo slovenskega državljanstva," je še povedal Lahovnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.