Slovenija
24 ogledov

Globalovi na boljšem

Stečajni upravitelj Boris Kastivnik je glede poplačila upnikov PG bolj optimisti Žurnal24 main
Terjatve. Upniki so jih do včeraj prijavili za skoraj 103 milijone evrov.

“Do včeraj smo za Prevent Global (PG) prevzeli 288 terjatev, od teh 182 od delavcev iz naslova neizplačanih plač in sedem od bank. Ocenjujem, da bo prijavljenih terjatev za več kot 70 milijonov evrov, medtem ko je po bilanci ocenjenega premoženja PG za 63 milijonov. To bi lahko pomenilo, da bodo prijavljene terjatve v velikem delu tudi poplačane,” ocenjuje stečajni upravitelj PG Boris Kastivnik, potem ko se je v torek iztekel rok za prijavo terjatev v dveh stečajnih postopkih v skupini Prevent, tudi v Preventu avtomobilski deli (Pad).

Avtomobilski deli slabše
Slabše pa kaže delavcem, zaposlenim v Padu. “Od 1.217 prevzetih terjatev, skupno vrednih okoli 32 milijonov evrov, jih je 1.181 od delavcev, medtem ko je ocenjenega premoženja po bilanci za le 6,4 milijona evrov in poplačilo zagotovo ne bo tolikšno kot v primeru PG,” ugotavlja Kastivnik. Sicer pa so bili delavci delno že poplačani iz jamstvenega sklada, in sicer so 1.155 zaposlenim sredi oktobra izplačali 3,3 milijona evrov. Vsak je v povprečju prejel 1.654 evrov neto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.