Slovenija
255 ogledov

"Gluhim" ne dajajte denarja

ljubljana23.10.08..ana r...goljufija....foto: anze petkovsek... Anže Petkovšek
Pod pretvezo, da so člani društva gluhonemih, občane prosijo za denar.

"Naša društva prispevkov nikoli ne pobirajo na ulici ali od vrat do vrat," opozarjajo v Zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije. Konec tedna je namreč moški, star do 30 let, v Ljubljani pred eno od trgovin mimoidočim pred nos molil list z opisom, da zbira prostovoljne prispevke za društvo gluhonemih. "Nenavadno se mi je zdelo, da so bili na seznamu 'zbrani' visoki zneski, okoli 20 evrov, ko sem mu dal pet evrov, pa se je le usedel v avto in odpeljal," je dejal bralec, ki je takoj po dogodku na to opozoril policijo, ki pa avta ni izsledila.

Organizirani Romuni

Uspešnejši so bili ljutomerski policisti, ki so ta mesec na podlagi podobnih prijav ugotovili, da gre za organizirano združbo mlajših moških iz Romunije, ki pod pretvezo, da so gluhonemi, zbirajo denar za "društvo". Enemu od njih so tudi izrekli globo.

Policija ob tem opozarja, naj bodo ljudje previdni, saj morajo imeti pobiralci za to dovoljenje upravnega organa. "Če tega nimajo, naj ljudje zadevo preverijo pri organizaciji, za katero se izkazujejo, oziroma obvestijo policijo na 113. Pri tem naj bodo pozorni na osebni opis, opis vozila in podobno," svetujejo.

Komentarjev 1
  • Stolp 20:52 22.oktober 2013.

    Kdo so pa tisti 'podpis proti drogam?' Pa tiste ciganke, ki se po slovenski pa šubičevi sprehajajo: 'a vas lahko nekaj vprašam?'