Slovenija
40 ogledov

Gneča bo ves podaljšan konec tedna

Zgostitve bodo v Podtaboru. Dela na krožišču Tomačevo in pri priključku Naklo bo Žurnal24 main
Aranžmaji. Cene na Hrvaškem nespremenjene, drugje do petine cenejše. Zastoji. V četrtek, petek in soboto dopoldne proti Hrvaški, v nedeljo proti Avstriji.

Promet. "Ker bo v četrtek tudi konec pouka, pričakujemo, da bo veliko prometa že takrat,” ocenjuje vodja prometnoinformacijskega centra za državne ceste Brane Nastran.

Izleti in oddihi
Zanimivejša ponudba.
Riga, pet dni, odhod v četrtek, od 469 evrov (Kompas); Moravske Toplice, Penzion Oblak, 2 x polpenzion, od 79 evrov na osebo (Potovanje.si); Pulj, hotel Brioni, 3 x polpenzion, od 99 evrov na osebo (Potovanje.si); Strunjan, apartma, najem tri dni 145 evrov (Travel Point); Italija, Milano in Boromejski otoki, dva dni, odhod v soboto (Odisej); Italija, Cinque Terre, tri dni, od 199 evrov, odhod v soboto (Palma); bavarski gradovi, tri dni, odhod v petek, od 189 evrov (Kompas).
Ponudba v zadnji minuti. Medulin, hotel Belvedere 3*, polpenzion od 33 evrov na osebo na dan (Kompas); Bolgarija, Hotel Boomerang, odhod v sredo, sedem dni, 289 evrov (Travel Point), Grčija, otok Samos, odhod v soboto, sedem noči, 299 evrov (Potovanje.si); Bolgarija, Sončna obala, hotel Boomerang 3*, sedem dni, odhod v sredo (Odisej); Turčija, Kemer, Hotel Mr. Crane 3*, sedem dni, odhod v sredo, 305,91 evra (Odisej); otok Pag, apartmajska hiša Bazilika 3*, najem apartmaja od 38 evrov na dan (Kompas).

V četrtek bo po njegovi napovedi veliko prometa na splošno, sploh v okolici šol in proti turističnim krajem. Več prometa iz Avstrije proti Hrvaški pričakuje tudi v petek in soboto zjutraj. “Če gredo ljudje na daljšo pot ali sploh čez mejo, naj prej pokličejo v prometnoinformacijski center,” svetuje. Dobite ga na številki 1970. V nedeljo pričakuje precej gneče ob vstopu v Slovenijo in več prometa iz Hrvaške proti Avstriji. “V nedeljo se raje vračajte zjutraj in dopoldne, popoldne bo že gneča,” pravi.

Večjih zastojev za ta konec tedna sicer ne pričakuje. “Če pa se, ko se pričakuje večji promet, zgodi nesreča, bodo zastoji hitro dolgi,” opozarja Nastran. Zato je po njegovem mnenju v tem času bolje uporabljati regionalne ceste. Ta konec tedna je po njegovih besedah prvi, ko velja prepoved za tovorni promet tudi za soboto.

 

V soboto morda spet dež
V petek bo sončno, sobota pa je vprašljiva, lahko bo spet nekaj padavin, ni pa nujno,” pravi dežurni prognostik pri Agenciji RS za okolje (Arso) Andrej Velkavrh. V petek po nižinah pričakuje okoli 25 stopinj Celzija, mogoče še kakšno stopinjo več. Morje bo po njegovi oceni obdržalo okoli 24 stopinj Celzija.

Nepopustljivi le Hrvati
Na splošno so aranžmaji letos cenejši kot lani; ponekod tudi do 20 odstotkov,” ocenjuje Pavle Žunič iz Kompasa. Podobno pravijo v agenciji Travel Point – cene aranžmajev so po njihovih besedah nižje za deset odstotkov.

Cene počitnic na Hrvaškem so ostale približno enake kot lani,” je pojasnil Jernej Mahne iz agencije Potovanje.si, cene počitnic v Sredozemlju pa so po njegovih navedbah zaradi velike ponudbe v zadnji minuti nižje.

Na spletu smo našli tudi nekaj akcijskih ponudb in dogodkov v slovenskih termah ta konec tedna. V Termah Snovik bodo organizirali lončarsko delavnico, v Termah Dobrna boste med prazniki za tri nočitve plačali dve, paket za podaljšan konec tedna pa ponujajo tudi v Termah Lendava.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.