Slovenija
3851 ogledov

Gneča na cestah: Šestkilometrska kolona in dolgo čakanje

Gneča pred predorom Karavanke PIC
Previdno na cestah. Na več odsekih so zastoji, čakali boste tudi na meji.

Na gorenjski avtocesti je med priključkoma Kranj – vzhod in Naklo proti Jesenicam nastal 6-kilometrski zastoj. Potovalni čas se po podatkih prometno-informacijskega centra podaljša za skoraj eno uro. Gneča je tudi na regionalni cesti skozi Kranj. Zastoj je nastal pred delovno zaporo.

En kilometer je dolg zastoji na štajerski avtocesti med Celjem – vzhod in Celjem – zahod proti Ljubljani. Tudi tukaj je zastoj nastal pred delovno zaporo. 

Zastoj je nastal tudi na ljubljanski zahodni obvoznici na razcepu Kozarje iz smeri Brda proti Brezovici. 

Zaradi okvare tovornega vozila je na primorski avtocesti oviran promet pred Vrhniko proti Kopru, zaradi pnevmatike in tovornega vozila v okvari pa na štajerski avtocesti pred Framom proti Ljubljani.

mejni prehod Obrežje | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Dve uri čakajo na vstop

Čakalne vrste so nastale tudi na mejnih prehodih s Hrvaško. Ob 13. uri je bilo najhuje na Obrežju, kjer so vozniki osebnih vozil in avtobusov na vstop v državo čakali dve uri. Vozniki tovornjakov morajo na izstop iz Slovenije čakati 45 minut. 

Čakalne dobe so tudi na mejnih prehodih Starod, Jelšane (1 uro in 30 minut za osebna vozila pri vstopu v državo) ter Sečovlje in Dragonja (1 uro in 15 minut za osebna vozila pri vstopu v državo). Na Starodu je čakalna doba eno uro tudi za avtobuse. Na mejnem prehodu Gruškovje osebna vozila čakajo na vstop v državo 1 uro. 

Kje so zapore?
- Priključek Vrhnika na primorski avtocesti bo zaprt predvidoma od petka, 24. avgusta, od 9. ure, do ponedeljka, 27. avgusta, do 5. ure.
- Cesta Logatec - Žiri bo pri Podklancu predvidoma do 8. 9. zaprta. Obvoz za osebna vozila je po lokalnih cestah, za ostale preko Idrije ali po cesti Horjul - Gorenja vas.
- Na regionalni cesti Logatec - Brezovica, na Vrhniki, pri AC priključku Vrhnika, proti Ljubljani promet poteka po enem prometnem pasu. Proti Logatcu je obvoz po Jelovškovi ulici.
- Na Bledu bo do 30. avgusta zaprta cesta Bled - Gorje, obvoz je urejen.

Komentarjev 3
  • Avatar olor
    olor 14:13 23.avgust 2018.

    Vse lepo in prav, zastoji tu in tam, ampak ne razume te politike, da tovornjake ne spravijo na železnico, ti ki najbolj uničujejo naše ceste, ki smo jih mi financirali, poleg tega pa še za vožnjo moraš plačati vinjeto in ...prikaži več še cestnino pri registraciji. Ne vem če tovorno vozilo plača sorazmerno cestnino kot osebni avto, če primerjamo težo vozila in posledično uničena vozna površina.