Slovenija
11314 ogledov

Napovedi so se uresničile

Gneča na mejnem prehodu Gruškovje. Mediasped
Pred nami sta prometno zelo obremenjena dneva.

Pogled na stanje na slovenskih cestah, ki ga spremljajo na prometno-informacijskem centru, potrjuje napovedi Darsa, da sta pred nami prometno obremenjeni sobota in nedelja.

Stanje ob 14.13:

Na Mariborski vzhodni obvoznici je zaradi prometne nesreče priključkoma Maribor zahod in center oviran promet.

Na prelazu Ljubelj zaradi povečanega prometa in kontrole pormeta na avstrijeki strani občasno zapirajo predor Ljubelj.

Gost promet z zastoji:
- Na primorski avtocesti med Logatcem in Logom proti Ljubljani na posameznih odsekih.
- Na štajerski avtocesti med priključkoma Žalec in Celje - center proti Mariboru približno 1 km.
- Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji približno 3 km. Za Kranjsko Goro priporočamo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.
- Na glavni cesti od Podlehnika proti Gruškovju. Policija priporoča mejne prehode Zavrč in Središče ob Dravi.
- Na cestah Izola - Strunjan, Seča - Sečovlje, Koper - Šmarje - Dragonja

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje ter Gruškovje. Trenutno je najdaljša čakalna doba na mejnem prehodu Dragonja, kjer se za vstop in izstop iz države čaka 1 uro in pol. Eno uro in pol je čakalna doba za vstop tudi na prehodu Sečovlje in na prehodu Gruškovje. Na teh dveh prehodih je treba čakati eno uro za izstop iz države. 

O zelo gostem prometu na večini cest v smeri proti morju, vzdolž jadranske magistrale na zagrebški in reški obvoznici poroča tudi hrvaški avtoklub. Dlje časa se čaka tudi na nekatere trajekte. Na avtocestnih odsekih so pogosti krajši zastoji v bližini počivališč in razcepov. 

Pri cestninski postaji Lučko je kolona vozil v smeri proti morju dolga 500 metrov v nasprotni smeri pa 8 kilometrov. Zastoji so tudi na nekaterih drugih odsekih. 

Izberite drugo možnost

Največ gneče bo vsak poletni vikend na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri in na mejnem prehodu Gruškovje na Štajerskem. Ob daljših čakalnih dobah na prehodu Gruškovje na Darsu voznikom priporočajo mejna prehoda Zavrč in Središče ob Dravi. Zaradi velikosti mejnih prehodov je namreč prepustnost teh dveh prehodov precej boljša kot na mejnih prehodih Dobovec in Rogatec.

Vsem, ki se odpravljajo na pot, priporočajo, da se izognejo najbolj obremenjenim cestam in mejnim prehodom ter poiščejo alternativne poti. Pomembno je, da pred odhodom na pot napolnijo rezervoar in s seboj vzamejo dovolj vode. 

 

Gneča na mejnem prehodu Gruškovje. | Avtor: Mediasped Mediasped

Stanje ob 10.56:

Gost promet z zastoji:
- Na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje proti Brezovici.
- Na primorski avtocesti med Brezovico in Logom ter pred počivališčem Ravbarkomanda proti Kopru.
- Na podravski avtocesti med priključkom Lancova vas in koncem avtoceste pri Podlehniku, približno 2 kilometra, in naprej po glavni cesti proti mejnemu prehodu Gruškovje. Policija priporoča mejne prehode Zavrč in Središče ob Dravi.
- Na štajerski avtocesti med priključkom Žalec in Celje - center proti Mariboru, približno 1 kilometer.
- Na cestah Rogatec - Dobovec, Izola - Strunjan, Parecag - Sečovlje, Šmarje - Koper, Koper - Šmarje - Dragonja ter pred predorom Ljubelj proti Avstriji.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje, Rogatec, Dobovec ter Gruškovje. Najdlje se čaka na Gruškovju, kjer je za izstop iz države treba čakati 1 uro in 45 minut, za vstop pa 1 uro. Na Dragonji je čakalna doba za vstop in izstop iz države 1 uro in pol. Toliko se na izstop iz države čaka tudi na Dobovcu. 

Stanje ob 8.07:

Daljši zastoj je na podravski avtocesti med razcepom Draženci in koncem avtoceste pri Podlehniku, približno 7 km, in naprej po glavni cesti proti mejnemu prehodu Gruškovje. Voznikom priporočamo mejne prehode Zavrč in Središče ob Dravi.

Gost promet z zastoji:
- Na primorski avtocesti pred počivališčem Ravbarkomanda proti Kopru.
- Na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški približno 1 km.
- Na cesti Šmarje - Dragonja.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Dragonja, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje, Rogatec, Dobovec ter Gruškovje. Najdlje se čaka na Dobovcu, kjer je trenutno čakalna doba za izstop dve uri. Na Gruškovju se je čakalna doba za izstop podaljšala na 1 uro in 15 minut. Druge se čakalne dobe za izstop iz države gibljejo med 20 in 30 minut. 

Stanje ob 6.55:

Na podravski avtocesti med razcepom Draženci in koncem avtoceste pri Podlehniku je že približno 7 kilometrov dolg zastoj, ki se nadaljuje proti mejnemu prehodu Gruškovje. 

Gost promet z zastoji je tudi na ljubljanski zahodni obvoznici med Brdom in razcepom Kozarje proti Vrhniki ter na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, kjer je zastoj dolg približno kilometer. 

Čakalna doba je na mejnih prehodih Dragonja, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje, Rogatec, Dobovec in Gruškovje. Najdlje se čaka na Gruškovju, kjer je treba na izstop iz države čakati 1 uro in 15 minut. Na drugih mejnih prehodih je čakalna doba med 20 in 30 minut. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Žurnalček 19:51 21.julij 2018.

    Kot da je bilo lansko leto kaj drugače ! Kaj se čudite ko majmuni pobarvanemu plafonu !

  • Elizabeth_Skirving 08:51 21.julij 2018.

    Vsak mesec lahko vsakdo zasluži 25000-35000 evrov. Prejel sem zadnjega meseca 33625 evrov iz tega dela. To je enostavno in preprosto delo. Zdi se neverjetno, vendar ne boste odpustili sami, če ga ne boste preverili. Več o tem preberite tukajj... ...prikaži več ......➤➤➤➤➤➤ www.Earn91.Com