Slovenija
28 ogledov

Gneča: potrpljenje je božja mast!

Kolone na avtocesti Ptuj Žurnal24 main
Gneča na cesti je predvsem na Gorenjskem. Nasvet: konec tedna se na pot odpravite pravočasno. Najbolje v zgodnjih jutranjih urah ali pozno zvečer.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC) na slovenskih cestah ni več gneč, ki so se pojavljale popoldan.

Na pot se opravite zgodaj zjutraj

"Ker med vikendom pričakujemo lepše vreme, bo po vsej verjetnosti povečan tudi promet v smeri turističnih krajev, se pravi, proti naši Obali in naprej proti Hrvaški ter tudi na gorejski avtocesti in naprej proti Bledu in Kranjski Gori," nam je povedal Mirko Žaren s Prometno-informacijskega centra (PIC).

"Zastoji se pričakujejo na relacijah Podtabor–Brezje. V nedeljo proti večeru s Hrvaške proti Sloveniji, na naših obalnih cestah proti notranjosti države," pravi Žaren.

Zato svetuje vsem voznikom, da "se na pot odpravijo zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, da se izognejo gneči, saj po osmi uri zjutraj že začnejo nastajati  zastoji tako na cestah kot tudi na mejnih prehodih".

Uporabite alternativne mejne prehode

Na prometno-informacijskem centru priporočajo, naj se vozniki gneči izognejo tako, da pri prečkanju meje uporabijo alternativne mejne prehode.

"Če se odpravljate na Hrvaško, se v primeru daljših zastojev odpravite na mejni prehod Sočerga," pravi Žaren.

Dolenjska

Na območju Novega mesta so najbolj obremenjeni mejni prehodi Obrežje, Vinica in Metlika. Zato pri prestopanju meje raje uporabljajte meddržavne mejne prehode, kot so Slovenska vas, Rigonce in Orešje.

Primorska

Na območju Kopra sta najbolj obremenjena mejna prehoda Sečovlje in Dragonja. Za hitrejši prehod meje lahko, če se odpravljate v Istro, uporabite mejni prehod Sočerga. Na Jadransko magistralo pa boste najhitreje prišli prek mejnega prehoda Starod ali Jelšane.

Štajerska

Dolge kolone so mogoče tudi na podravski avtocesti pri Ptuju. Najbolj obremenjen je mejni prehod Gruškovje. Gneči se lahko izognete tako, da uporabite mejna prehoda Rogatec–Dobovec ali pa Zavrč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.