Slovenija
39 ogledov

Gneča pred cestnino

Zaradi varnosti delavcev je treba stezo med obnovo zapreti. Žurnal24 main
Zaradi prilagajanja prometne signalizacije in drugih prometnih ureditev vinjetnemu sistemu so na cestninskih postajah gneče.
 

Brez vinjete, brez gradbišč, a z blokado

Pot. Večernji list je objavil pot, kako se prebiti iz Hrvaške do Avstrije brez vinjete.
Poletje. Da bi preprečil zastoje med turistično sezono, je prometni minister Radovan Žerjav Darsu med 1. julijem in 1. septembrom prepovedal obnovitvena dela, razen na ljubljanskem obroču.
Blokada. Mali avtoprevozniki za 30. junij napovedujejo blokado zaradi previsokih cen nafte.

"Na cestninskih postajah so začeli prilagajati prometno signalizacijo in druge prometne ureditve tako imenovanemu vinjetnemu sistemu cestninjenja," so nam sporočili z Družbe za avtoceste v RS (Dars). To bo po njihovih besedah do konca junija vplivalo na pretočnost posameznih cestninskih postaj.

Trenutno brez nočnih del
"Največja gneča na cestninski postaji je med 10. in 12. ter med 16. in 17. uro," nam je dejal delavec na cestninski postaji v okolici Ljubljane. Za ažurne informacije o stanju pred cestninskimi postajami se lahko obrnete na prometnoinformacijski center za državne ceste . Pokličete jih lahko na telefon 1970 ali obiščete njihovo spletno stran.

Na Darsu se zaradi del na cesti in motene pretočnosti prometa opravičujejo s kratkim rokom: pogodbeni rok prilagoditve cestninskih postaj je 30. junij, kar pomeni, da mora izvajalec dela opravljati pospešeno.

Ponoči trenutno del ne izvajajo, saj lahko zaradi slabše vidljivosti pride do netočne izvedbe. Prav tako ponoči obstaja velika nevarnost naletov ali drugih nevarnih prometnih razmer. "Vseeno bomo zadnje dni pred julijem delali ponoči, ker bodo potrebne preusmeritve prometa in odkrivanje nove ter brisanje stare signalizacije," so povedali.

"Elektronske tablice nekateri vračajo že zdaj, čeprav bi imeli to možnost še najmanj eno leto," so dejali na Darsu. Po njihovih ocenah je na nevrnjenih tablicah še od štiri do pet milijonov evrov dobroimetja. V zadnjem tednu dobijo na dan vrnjenih do 150 elektronskih tablic.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.