Slovenija
9 ogledov

Gneča v "portopločevini"

Janez Jager iz Lifeclassa pravi, da se že pripravljajo na poletje, in sicer s pr Žurnal24 main
Hotelirji si ob podaljšanem koncu tedna obetajo polne sobe. Ob lepem vremenu pa je v Portorožu mogoče pričakovati težave s parkiranjem.
"Če bo vreme lepo , se bo Portorož predvsem zaradi enodnevnih izletnikov spremenil v portopločevino," se pošali prvi mož portoroškega turističnega združenja Ivo Silič. "Največji problem Pirana in Portoroža je v tem času prav parkiranje," pa resno doda. Hotelirji pričakujejo, da bodo od četrtka do nedelje polno zasedeni, po praznikih pa računajo predvsem na kongresne goste.

Aprilski most
"Italijani združijo svoj dan državnosti s prvomajskimi prazniki, imenujejo ga ponte d'aprile (aprilski most), ki se pri obisku Portoroža precej pozna," razlaga Silič. Mesto rož je v tem času priljubljena destinacija tudi za Slovence in nekoliko manj za Avstrijce. "To, da je turizem močno odvisen od vremena, pa ni le floskula," še pripomni.

Rast števila slovenskih gostov
"V zadnjem letu se je število slovenskih gostov v naših hotelih dvignilo za kar 80 odstotkov," pove Alen Milošević iz Metropol Groupa. Domači gostje bodo v večini tudi v Hotelih Bernardin (predstavljali bodo 60 odstotkov vseh gostov), medtem ko bodo v hotelih Lifeclass po številu prednjačili Italijani (40 odstotkov). Vse tri hotelske družbe pa pričakujejo, da bodo imeli med prvim in četrtim majem zasedene vse zmogljivosti. Hotelirji so brez skrbi tudi za v prihodnje, saj bo Portorož v kratkem gostil kar nekaj večjih dogodkov, denimo sejem Internautico, NT-konferenco in kongres tajnic.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.