Slovenija
7 ogledov

Gneča v vseh 23 vrtcih

Za 2.323 prostih mest v vrtcih v prvem starostnem razredu je 2.514 kandidatov, k Žurnal24 main
Stisnjeni. Otroci bodo imeli le od 1,75 do tri kvadratne metre igralnih površin.
S tem bi omogočili nemoten sprejem čim več otrok v naslednjem šolskem letu.
Marija Fabčič, MOL

V vseh javnih vrtcih v Mestni občini Ljubljana (MOL) bodo naslednje šolsko leto zagotovili manj notranjih igralnih površin na otroka, kot jih določa pravilnik o normativih za prostor in opremo vrtca. Tako vsaj predvideva predlog, ki ga bodo mestni svetniki obravnavali na seji 20. junija, soglasje pa bo moral dati tudi minister za šolstvo in šport Igor Lukšič.

Vsi polno zasedeni
Vrtci
. V tem šolskem letu so v 16 vrtcih otrokom zagotovili manj prostora, kot je določeno v pravilniku. Naslednje šolsko leto naj bi se jim pridružili še vsi drugi vrtci: Vrtec dr. France Prešeren, Vrtec Hansa Christiana Andersena, Najdihojca, Pod gradom, Viški gaj, Zelena jama in Viški vrtci.

S sprejetjem tega predloga bo župan Zoran Janković morda le izpolnil obljubo, da bodo vsi ljubljanski otroci staršev, ki imajo dovolj dolgo stalno prebivališče v MOL, septembra dobili vrtec.

Lani 16, letos vsi
V tem šolskem letu je 16 takih vrtcev, ki zagotavljajo tri kvadratne metre igralnih površin za vsakega otroka do 2. leta starosti, 2,6 kvadratnega metra za otroka od 2. do 3. leta in 1,75 kvadratnega metra za otroka od 3. leta. Pravilnik sicer določa, da bi morali zagotoviti štiri oziroma najmanj tri kvadratne metre, to pa bodo morali v MOL zagotoviti s 1. septembrom 2013. Če mestni svetniki tega predloga ne bodo podprli, bodo morali vrtci oblikovati oddelke z zmanjšanim številom otrok, poleg tega pa bi se povišale cene, pravi Marija Fabčič z 
MOL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.