Slovenija
31 ogledov

Gneča že v četrtek

(Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
Zaradi združenih velikonočnih in prvomajskih praznikov lahko pred velikonočnimi prazniki pričakujemo večjo gnečo kot ponavadi, opozarja Brane Nastran. Preden se odpravite na pot, preverite, kje so zastoji.
Vozniki naj se prepričajo o stanju na cestah, ko gredo na pot. Vozniki tovornjakov naj preverijo, kdaj imajo prepoved vožnje ob teh praznikih, tako pri nas kot v sosednjih državah. Če bo vroče, naj imajo dovolj vode, saj če bodo stali v koloni, bi pomanjkanje vode lahko postalo težava. Mislim, da smo dobili informacijo, da bo Dars v primeru zgostitev in izrednih dogodkov delil vodo.
Brane Nastran, PIC

"Glede na to, da so letos velikonočni in prvomajski prazniki združeni, pričakujemo, da bo pred velikonočnimi prazniki gneča večja, kot je običajno, pred prvomajskimi pa manjša kot običajno, saj bodo ljudje skupaj potegnili praznike. Ker je velikonočni ponedeljek tudi drugod po Evropi praznik, bo tudi tam teden krajši in bodo združili počitnice. Ker je v nekaterih evropskih državah praznik že v petek, računamo, da se bo gneča začela že v četrtek popoldne," opozarja Brane Nastran iz Prometno-informacijskega centra.

Povečan promet na mestnih vpadnicah

Vozniki, ki se v službo vozijo vsak dan, lahko že v četrtek in petek zjutraj, ob jutranji konici, pričakujejo povečan promet. "Gneča je lahko tudi tam, kjer je ponavadi ni. Na odsekih, kjer so že tako ali tako vsak dan dolgi zastoji, pa so lahko ti še večji. Na primer na vpadnicah v Ljubljano in na Gorenjskem pred Peračičo proti Ljubljani."

Več tujcev na avtocestah
Na avtocestah se povečan promet pričakuje v četrtek popoldne, kot tudi v petek popoldne in soboto zjutraj, in sicer od severa proti jugu, od meje z Avstrijo proti meji s Hrvaško, kot tudi od meje  z Italijo proti meji s Hrvaško, oziroma proti meji z Madžarsko. "Ozkih grl na avtocesti ni pričakovati, vsekakor pa se bo povečal pretok prometa. Opozarjam voznike na strpnost in previdnost na cesti, saj obstaja večja nevarnost nesreč, predvsem zaradi utrujenih in nestrpnih tujcev,"  je za zurnal24.si voznike, ki se bodo med prazniki odpravili na pot, opozoril Nastran.

Preden se odpravite na pot, je dobro preveriti, kje na cesti in mejnih prehodih nastajajo zastoji, svetuje Brane Nastran.

Mejni prehodi – problematična Gruškovje in Obrežje
Povečala se bo tudi količina voznikov, ki bodo želeli zapustiti državo. "Najbolj problematična mejna prehoda bosta Obrežje in Gruškovje, predvsem Gruškovje. Seveda pa bo promet povečan tudi na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje."

Pred samimi prvomajskimi prazniki se povečanega prometa torej ne pričakuje. Gneča v obratni smeri pa se pričakuje tudi ob koncu praznikov, in sicer 1. in 2. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.