Slovenija
49 ogledov

Gneči se ni dalo izogniti

žale
1/8
Saša Despot
Na pokopališčih in v okolici velika gneča, veljajo pa tudi spremenjeni prometni režimi.

Na pokopališčih in v okolici je že danes velika gneča. Svojci umrlih prinašajo cvetje in urejajo grobove. Policija opozarja, da se tako danes kot jutri, na pot odpravite dovolj zgodaj. V okolici številnih pokopališč velja tudi spremenjen prometni režim

Tako kot v Mariboru in Ljubljani, je prometni režim spremenjen tudi na pokopališču v Celju, Kranju in Novem mestu.

V Celju krožni avtobus

Obiskovalci mestnega pokopališča Mirna pot v Celju naj v petek in soboto uporabljajo javni prevoz z izstopom na Mirni poti.  Danes krožni avtobus vsako uro med 10.00 in 16.00 vozilna relaciji Hudinja - Nova vas - Lava – železniška postaja - Partizanska cesta - Teharska cesta – po Mirni poti na pokopališče ter po Kolškovi ulici s pokopališča. Jutri bo dodatno vozil še avtobus na relaciji Železniška postaja – Metropol – po Mirni poti na pokopališče ter po Kolškovi ulici s pokopališča, med 8.00 in 16.30, vsake pol ure, svetujejo upravniki pokopališča.

V Kranju do pokopališča z avtobusom

Mestna občina Kranj in Alpetour  obveščata, da bo na dan spomina na mrtve  do pokopališča možno priti z avtobusom mestnega prometa številka 15, ki vozi na relaciji Kolodvor-Planina-Pokopališče-Primskovo-Kranj-Pokopališče. Avtobus bo vozil na pol ure od 9. do 18. ure. Podrobni vozni red si lahko ogledate na spletnih strani www.alpetour.si.

Novo mesto ima posebno linijo

V Novem mestu je 31. oktobra in 1. novembra uvedena posebna avtobusna linija, ki poteka na relaciji avtobusna postaja – Šmihel – Grm – Ragovo – Pokopališče Ločna – Seidlova cesta – Bršljin (vrtec) – krožišče Bučna vas – Šmihelski most – avtobusna postaja – Ulica Slavka Gruma – Drska – Brod – pokopališče Srebrniče. Avtobusi z avtobusne postaje vozijo ob vsaki polni uri med 9. in 16. uro, razen ob 13. uri, na pokopališče Srebrniče bodo prispeli 35 minut čez polno uro, odhodi s pokopališča Srebrniče pa bodo 10 minut pred vsako polno uro, razen ob 12.50.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.