V družbi Hit so jo pripravili skupaj z Gobarskim društvom Nova Gorica.
Kljub letošnji suši je organizatorjem uspelo prikazati kar 165 vrst gliv. Cilj razstave je predvsem prikazati del bogate biotske raznovrstnosti naših krajev in vzgajati pravilen odnos do gliv kot dela tega naravnega bogastva.
Tako kot vsako leto, so v hotelu Sabotin, prvem hotelu na Goriškem, tudi ob letošnji razstavi gob, ki je namenjena gostom hotela in zunanjim obiskovalcem, še posebno mlajšim, pripravili tudi pestro ponudbo gobjih jedi.
Do nedelje je mogoče poskusiti jurčkov karpačo z oljčnim oljem in luskami parmezana, jurčkovo juho s krompirjem, rezance s škampi in jurčki, krožnik mešanih gob, nadevane šampinjone, gobe po furlansko, postrvji file s popečeno polento in šampinjoni, gobovo solato in druge gobje ali z gobami povezane dobrote.
30
ogledov
Gobe za oči in želodec
Na vrtu Hitovega hotela Sabotin si je mogoče še danes ogledati tradicionalno, že 12. razstavo gob, ki so jo odprli v ponedeljek.