Slovenija
18 ogledov

Golden Air: Bye bye, London*

Golden air Golden air
Maribor. Po 10 dneh konec redne linije do Londona. Dachuna v Sloveniji.

Prekinitev. “Danes (včeraj, op. p.) nas je Aerodrom Maribor obvestil, da se je letalski prevoznik Golden Air odločil prekiniti vse aktivnosti z vzpostavitvijo redne letalske linije Maribor–Dunaj–London–Dunaj–Maribor,” so nam pojasnili na Kontroli zračnega prometa Slovenije.

Večji porodni krči

Od 6. oktobra, ko je bila vzpostavljena redna linija, je prevoznik opravil le en “promocijski let z mariborskega letališča”. V Golden Airu včeraj zadeve niso želeli natančneje komentirati. Pojasnili so le, da “imajo večje tehnične težave in porodne krče, kot so si mislili”. Danes naj bi jih obiskal njihov poslovni partner in investitor Clifford Dachuna, ki naj bi se izjasnil glede usode sodelovanja z družbo. Na odgovore direktorja Aerodroma Maribor Marka Grosa še čakamo.

Dva sta šla iz Ljubljane

Tudi potniki, ki so ta konec tedna imeli že plačane in rezervirane lete do Londona, so v soboto obstali na tleh. Ker letalo, ki ga Golden Air najema od partnerja, zaradi tehničnih težav ni priletelo, so jim v družbi zagotovili polet iz Ljubljane naslednji dan. “Gre za dva potnika. Ali smo jima povrnili stroške poti do Ljubljane ali ne, pa nam ni treba komentirati,” je za Žurnal24 dejal Urban Simčič, predstavnik 
Golden Aira.

Razpis še na spletu

Na spletni strani družbe je sicer še vedno mogoče rezervirati letalske vozovnice, objavljen pa imajo tudi razpis za delovno mesto pilota boeinga.

* Adijo, London

Komentarjev 3
  • allstarr111 10:17 18.oktober 2011.

    Golden Fart

  • albert 10:08 18.oktober 2011.

    LJUBLJANA JE KRIVA A NE ŠTAJERCI!

  • mirko 09:50 18.oktober 2011.

    Tisti ki je delal tržno analizo (če so jo sploh), pojma nima o ekonomiji.