Slovenija
20 ogledov

Goljuf in tatovi na delu

Slika je simbolična. (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Policisti so v zadnjih 24 urah na območju Slovenije obravnavali več kraj. Na Jesenicah moški iz otroške sobe ukradel denar, v Ilirski Bistrici izpraznili blagajno trgovine, v Luciji ukradli nakit.

Včeraj okoli 12. ure se je neznani moški pred stanovanjem oškodovanke z Jesenic predstavil kot prodajalec zdravil. Ko se je stanovalka odločila, da bo kupila eno od mazil, je odšla v otroško sobo po denar.

Neznanec, ki je spremljal dogajanje, je žensko prosil, ali gre lahko v toaletne prostore. Medtem je stopil tudi v otroško sobo in od tam ukradel okoli 380 evrov.

Izkoristila odsotnost prodajalke

Dva neznanca sta v eni izmed trgovin v Ilirski Bistrici izkoristila odsotnost prodajalke in iz blagajne ukradla gotovino. Gospodarsko družbo iz Ljubljane sta tako oškodovala za 1.990 evrov.

Pri Uncu je nekdo 53-letnemu občanu iz Radeč ukradel prenosni računalnik in ga oškodoval za približno 700 evrov. V Luciji pa je neznani storilec vlomil v stanovanje in 64-letnemu domačinu ukradel za zdaj še neznano količino nakita.

Ključ v avtu, odpeljal neznano kam

Okoli 11. ure v četrtek se je neznano kam z ukradenim volkswagnom odpeljal neznani storilec. S Policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da je storilec v naselju Vrtovin izkoristil krajšo odsotnost lastnika in pristopil do nezaklenjenega osebnega avtomobila, ki je bil parkiran na poljski poti ob regionalni cesti v naselju Vrtovin.

Storilec je zaprl vrata prtljažnika, se usedel v vozilo in z originalnimi ključi, ki so bili v kontaktni ključavnici, pognal vozilo in se odpeljal neznano kam. Lastnik ima za približno 12 tisoč evrov škode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.