Slovenija
11 ogledov

Goljuf zdravil tudi Slovenki

Zdravnik Shutterstock
Hrvaško tožilstvo je vložilo obtožnico proti 77-letnemu Miroslavu Michaelu Rimarchuku, ker se je predstavljal za zdravnika in zdravil več oseb, med njimi tudi dve slovenski državljanki.

Med avgustom 2011 in septembrom 2013 naj bi na račun naivnih ljudi v svoji ordinaciji v Zaprešiću nedaleč od Zagreba zaslužil najmanj 30.000 evrov.

Tožilstvo trdi, da je Rimarchuk brez ustrezne strokovne izobrazbe nezakonito ponujal zdravniške storitve bolnikom, ki so za dnevne terapije v njegovi ordinaciji plačevali po 400 evrov. Kot so dodali, je osebe "zdravil" s svojimi pripravki, za katere je vedel, da nimajo nobenega učinka.

400 evrov za terapijo

Hrvaški mediji so poročali, da naj bi slovensko državljanko, ki je zbolela za rakom na jajčnikih zdravil z vbrizgom neznane bele tekočine v rektum. Za vsako terapijo naj bi zaračunal 400 evrov.

Podobno je počel pri "zdravljenju" druge Slovenke, sicer medicinske sestre, ki je zbolela za rakom na požiralniku, je pred nekaj tedni poročal Jutarnji list. Kot je dodal, sta bili obe v Rimarchukovi čakalnici, ko ga je prijela policija.

Zaradi neustreznih postopkov Rimarchuka se je občutno poslabšalo zdravstveno stanje 12-letne bolnice z diabetesom iz BiH, ki so ji potem v bolnišnici v Beogradu ugotovili težje okvare jeter in trebušne slinavke. Stomatologu iz Črne gore pa je zaračunal 6000 evrov za zdravljenje brazgotin od opeklin s hladnim tuširanjem in mastjo.

Rimarchuk je zdaj v priporu. Grozi mu do pet let zapora.

Komentarjev 1
  • pikijakob 20:16 06.december 2013.

    o slovenskih lupilcih denarnic pa nič ne veste?