Slovenija
250 ogledov

Goljufal, zapravljal in se skrival

Drago Funkel naj bi končno stopil pred sodišče.

Drago Funkel | Avtor: policija.si policija.si
Na celjskem okrožnem sodišču sodnica Mojca Turinek danes čaka, če bo pred seboj vendarle ugledala obraz 49-letnega Draga Funkla, doma z Nazarij, enega najbolj razvpitih in predrznih goljufov pri nas.

Obtožen je več goljufij, v katerih je s pajdaši, med njimi sta bolj znana Ivan Vučina in Iztok Perčič, opetnajstil več oškodovancev iz vse Slovenije za več milijonov evrov, tožilstva pa so proti njim spisala več kot 30 različnih obtožnic.

Funkla so po prvi pravnomočni obsodbi zaman čakali v zaporih na Dobu, kjer bi moral konec decembra 2001 začeti prestajati zaporno kazen. Roki pravice se je dolgo izmikal, julija letos pa so ga na mejnem prehodu Obrežje prijeli hrvaški varnostni organi. Od takrat dneve preživlja za rešetkami našega zapora na Dobu, na celjskem sodišču pa so ga doslej čakali zaman. Hrvaški pravosodni organi za Funkla namreč niso izdali dovoljenja za udeležbo na vseh sodnih obravnavah. A danes naj bi vendarle sedel na zatožno klop celjskega sodišča, kjer ga čaka sojenje zaradi goljufij, v katerih si je pridobil veliko protipravno premoženjsko korist na račun leasingov, ki jih ni odplačeval.

Skupaj s Perčičem in Vučinom je Funkel sodeloval tudi pri prodaji luksuznega stanovanja v Izoli, ki sploh ni bilo njegovo, pravi lastnik stanovanja pa o tem ni vedel nič. Trojica je v zmoto spravila celo šmarskega notarja Sergeja Rojsa, ki je takrat overil lažno kupoprodajno pogodbo in se moral zaradi nevestnega dela tudi sam zagovarjati. A je bil kasneje oproščen, Funkla pa različni sodni postopki še čakajo in se večletni zaporni kazni ne bo mogel izogniti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.