Slovenija
48 ogledov

Goljufala in ponarejala

Obtožena Vučino (levo) in Perčiča čaka še nekaj sodnih obravnav. (Foto: Gregor K Žurnal24 main
Iztoka Perčiča in Ivana Vučino je senat celjskega okrožnega sodišča spoznal za kriva zaradi goljufije in ponarejanja listin.

S tema kaznivima dejanjema sta preslepila celo šmarskega notarja Sergeja Rojsa, ki je sestavil in overil pogodbo za prodajo luksuznega stanovanja v Izoli, ki sploh ni bilo njuno. S tem sta si od oškodovanca C. Z., ki je nameraval stanovanje kupiti, protipravno pridobila 250 tisoč evrov, ki mu jih bosta morala tudi vrniti. Perčič je obsojen na tri, Vučina pa na štiri leta in štiri mesece zapora. Sodba še ni pravnomočna.

Tudi prekmurske kmete
Oba ostajata v priporu, sicer pa sta stara znanca policije, saj je kar pet tožilstev zoper trojico, v kateri je poleg Vučine in Perčiča še Drago Funkl, spisalo kar 28 obtožnic in prav toliko obtožnih predlogov zaradi različnih goljufij. Nekaj sodb je bilo že izrečenih. Nazadnje je bil Vučina v začetku marca na okrožnem sodišču v Murski Soboti obsojen na osem let zapora, in sicer zato, ker je pred devetimi leti opeharil več kot sto prekmurskih kmetov. Ti so mu nasedli, ko jim je za živino ponujal višjo odkupno ceno od drugih odkupovalcev, največ ogoljufanih kmetov pa je iz okolice Šalovec in Odranec. Tem mora Vučina vrniti okoli 80 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.