Slovenija
36 ogledov

Goljufali z igrami na srečo

Poker Anže Petkovšek
Kriminalisti Policijske uprave Kranj so ovadili tri osebe, ki so osumljene, da so na območju Kranja storile več kaznivih dejanj organiziranja denarnih verig in nedovoljenih iger na srečo.

Osumljenci so stari od 22 do 27 let. Organizirali in prirejali naj bi igre na srečo, za katere ni bilo izdano dovoljenje ali koncesija pristojnega organa.

Kriminalisti so na podlagi odredbe preiskovalne sodnice konec januarja opravili preiskavo prostorov, kjer se je izvajala nezakonita dejavnost, ter pri tem zasegli gotovino, večjo količino igralnih žetonov, karte in več drugih predmetov, ki izvirajo iz kaznivega dejanja, so danes sporočili s kranjske policijske uprave.

Skupno višino protipravno pridobljene premoženjske koristi kriminalisti še ugotavljajo, saj so osumljenci svojo dejavnost opravljali vsaj od oktobra lani. Za kaznivo očitano dejanje je sicer predpisana kazen zapora do treh let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.