Slovenija
7 ogledov

Goljufi na Facebooku

Facebook Shutterstock
Prevare prek Monete.

Policija opozarja na goljufije prek Facebooka, v katerih so bili oškodovanci ob 50 evrov. Ljubljanski policisti obravnavajo nekaj primerov, ko so se neznanci na Facebooku predstavili kot mlajše ženske (s fotografijo ali brez nje) in vzpostavili stik z naključnimi uporabniki družabnega omrežja. Nato so pridobili njihovo zaupanje in jim predlagali ali jih prosili, naj sodelujejo v nagradni igri ter glasujejo zanje ali za njihovo fotografijo. Strošek glasovanja naj bi bil le nekaj centov, ob tem pa naj bi se potegovali še za eno od potovanj. Tisti, za kogar naj bi glasovali, jim je poslal kodo z znaki *123*123#. Ko je oškodovanec kodo vtipkal in jo poslal z mobilnim telefonom, je dobil povratni SMS, iz katerega je bilo razvidno, da ni šlo za glasovanje, ampak da je vplačal določen znesek.

V dosedanjih primerih so bili oškodovani za 50 evrov prek sistema Moneta, so sporočili z ljubljanske policijske uprave in opozorili na 
previdnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.