Slovenija
92 ogledov

Goljufija s potnimi stroški

Policija še ni sprožila interne preiskave, ker je zadeva na tožilstvu, ki pa še Žurnal24 main
Policija. Šefa centra za tujce preiskujejo vrhovni tožilci, potrdili na GPU.
295 evrov na mesec pobere za prevoz na delo vodja centra za tujce, čeprav se večinoma vozi s službenim avtomobilom.

Preiskava. Vrhovni tožilci skupine za pregon organiziranega kriminala so potrdili, da preverjajo sume, ali si je vodja centra za tujce Jože Konec nezakonito pridobil premoženjsko korist in oškodoval državni proračun. Prijavo dveh kaznivih dejanj naj bi avgusta letos podala skupščina zaposlenih iz centra za tujce. Med drugim naj bi si Konec obračunaval polne potne stroške prevoza na delo in domov (ti znašajo 295,50 evra), čeprav za prevoz v službo večinoma uporablja službeno vozilo, razlagajo anonimni prijavitelji. Menijo, da je “sramota, da to dela v času krize, pred vsemi, ter da se nič ne zgodi in da tak človek nosi uniformo”.

"Pošteni policisti"
Obtožbe. Druga prijava pa je bila podana, ker naj bi Konec kršil pravice tujcu. Ta je poslal pismo predsedniku države, ki pa ga je zadržal Konec, in šele ko je izvedel, da je zoper njega podana prijava, je policiji prijavil, da so mu pismo vzeli, pravijo prijavitelji.

Tožilstvo še preverja
Na generalni policijski upravi (GPU) so nam pojasnili, da se z zadevo ne ukvarjajo, ker so jo predali specializiranemu oddleku skupine za pregon organiziranega kriminala na vrhovnem sodišču. Gre za oddelek, ki preiskuje izključno kazniva dejanja oseb s policijskimi pooblastili. Na GPU so dodali, da drugih internih postopkov za zdaj ne vodijo. Na tožilstvu so potrdili, da so z zadevo seznanjeni, a da tožilska odločitev še ni bila sprejeta.

“Ne komentiram,” pa nas je, ko smo želeli izvedeti njegovo plat zgodbe, na kratko odpravil Konec.

Odgovore ministrice Katarine Kresal, na katero smo naslovili vprašanja v zvezi z zadevo, še čakamo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.