Slovenija
25 ogledov

Goljufiva policista prijavili tožilstvu

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Policija. Zaradi suma, da bi lahko uradni osebi v policiji storili kazniva dejanja, so se obrnili na vrhovno državno tožilstvo. Zadeva ni povezana z afero Balkanski bojevnik, pravijo.

Zmotila sta jih uporaba službenih vozil in obračun
"Policija zaradi suma, da bi lahko uradni osebi, zaposleni v policiji, storili kazniva dejanja, ki se preganjajo po uradni dolžnosti, posredovala obvestilo (in ne kazensko ovadbo) specializiranemu oddelku na vrhovnem državnem tožilstvu," nam je dejal tiskovni predstavnik policije Drago Menegalija in dodal, da so do domnevnih nepravilnosti prišli na podlagi opravljenega nadzora. Sumi nepravilnosti se nanašajo na notranje poslovanje enote: na uporabo službenih vozil ter izdelanih obračunih delovnih ur.

Zadeva ni povezana z Balkanskim bojevnikom
"Sumi nepravilnosti niso v nikakršni povezavi s kriminalistično preiskavo mednarodne organizirane kriminalne združbe tihotapcev kokaina, niti ne z domnevnim odtekanjem informacij v tej zvezi. Rezultati in ugotovitve uspešno zaključene kriminalistične preiskave mednarodno organizirane kriminalne združbe tihotapcev kokaina to potrjujejo, saj do njih kriminalistična policija ne bi prišla, če bi člani združbe razpolagali z ugotovitvami preiskave že v času trajanja predkazenskega postopka," je še zavrnil pisanje Dnevnika, češ da gre pri tej zadevi za povezavo z afero Balkanski bojevnik.

Poudarja še, da notranji postopki v policiji, opravljeni novembra, niso potrdili "nikakršne nezakonitosti ali nepravilnosti v zvezi z domnevnim delom kriminalista na črno, o čemer so poročali mediji".

Nadzor so opravili januarja (in ne po zaključni akciji omenjene kriminalne združbe, kot je poročal časnik); kar pa se tiče domnevno sporne zamenjave vodje ljubljanskega MKO, je šlo za vodjo "z 'začasno odločbo', saj ni izpolnjeval formalnih pogojev za zasedbo delovnega mesta in je bil 15. decembra v soglasju premeščen, njegovo delovno mesto pa je prevzel novi vodja, ki te pogoje izpolnjuje".

Omenjeni časnik je sicer poročal, da so se sumi nepravilnosti in celo kaznivih dejanj pojavili v MKO, in sicer pri tistem, ki deluje na območju PU Ljubljana. Zadevo so povezovali z Balkanskim bojevnikom, saj naj bi lani prek ljubljanskega MKO do osumljencev uhajale operativne informacije policije v tej zadevi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.