Slovenija
19 ogledov

Goljufiva zakonca ovadena

Še pred nekaj meseci naj bi bilo za vrati tega podjetja hrupno, zdaj pa naj bi o Žurnal24 main
Afera. Osumljeni naj bi eno od družb oškodovali za več kot 300 tisoč evrov.

 

Osumljencem zaradi zatajitve finančnih obveznosti, ponarejanja listin in pranja denarja grozi večletna zaporna kazen.
Policijska uprava Celje

Zakonca T. in D. K. iz okolice Bistrice ob Sotli, ki sta imela vsak svoje podjetje – enega v Šentjurju in enega v Bistrici –, sta po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah dva izmed štirih ovadenih zaradi poneverb in poslovnih goljufij, ki so jih celjski kriminalisti preiskovali že decembra in pri tem opravili več hišnih preiskav. Tri fizične in ena pravna oseba so osumljene, da so eno od družb oškodovali za več kot 300 tisoč evrov.

 

Več kaznivih dejanj
Goljufije. Kriminalisti iste štiri ljudi sumijo tudi, da so dobavitelje preslepili, da bo blago plačano, sumijo pa jih tudi poskusa zavarovalniške goljufije, s čimer je nastalo še za 35 tisoč evrov škode.

Neuradno naj bi bila med ovadenimi tudi uslužbenka Davčne uprave RS in odvetnik, sicer pa sta se podjetna zakonca ukvarjala s preprodajo odpadnih surovin – železa in barvnih kovin. Pri tem sta poslovala prek tako imenovanih slamnatih družb, prek katerih sta prikazovala nabavo, čeprav sta odpadne kovine in drugo blago dejansko odkupovala na črnem trgu. “Njihov namen je bil, da iz oškodovane gospodarske družbe izčrpajo čim več denarja in jo prezadolžijo, s pridobljenim denarjem pa prosto razpolagajo in ga prikrito investirajo v gospodarsko dejavnost druge družbe, ki je bila očitno ustanovljena s tem namenom,” so sporočili s Policijske uprave Celje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.