Slovenija
33 ogledov

Goljufom na prste

Fotografija je simbolična. (Foto: Nino Vernik) Žurnal24 main
Na območju več policijskih uprav policisti opravljajo hišne preiskave. Gre za obsežno preiskovalno akcijo premoženjske kriminalitete. Pridržanih več ljudi. Gre za izsiljevanje?

 

Po naših informacijah je do ene izmed preiskav, ki jo sicer vodi mariborska uprava, prišlo tudi v Petelinju pri Pivki. V tem primeru naj bi – spet po naših informacijah, ki jih policija še ni potrdila – preiskovali primer izsljevanja denarja, v katerega naj bi bil vpleten 35-letnik.

Slovenski policisti v več slovenskih krajih opravljajo obsežne akcije, v katerih preiskujejo premoženjsko kriminaliteto. Predstavnik za stike z javnostmi Drago Menegalija je z odgovorom skop: "Gre za premoženjske delikte, za vlome in podobno, več vam ne morem povedati."

Dodaja, da so v sklopu preiskave pridržali več ljudi, ni pa povedal, koliko, niti ni dodal, kakšnih vlomov in kje jih bremenijo policijski sumi.

Sodelujejo tudi specialci
Le sklepamo lahko, da za majhne tatiče zagotovo ne gre, saj so v nekaterih primerih policistom pomagale tudi specialne enote. Med drugim tudi v izolskem Jagodju, kjer se je včeraj zjutraj pri eni izmed stanovanjskih hiš trlo oboroženih in zamaskiranih policistov.

Na vprašanje, zakaj so – v več primerih – pomagale specialne enote, Menegalija odgovarja, da gre za običajne policijske postopke: "Če se oceni, da je treba zaradi različnih okoliščin vključiti tudi policiste specialne enote, se to stori."

Menegalija še doda, da več o preiskavi v tem trenutku ne more povedati in da bodo javnost obvestili takrat, ko bo čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.