Slovenija
171 ogledov

Golob ali Bratuškova na čelo PS?

Alenka Bratušek Boštjan Tacol
Najverjetnejša kandidata za začasnega vodjo PS podpredsednik stranke Robert Golob in poslanka PS Alenka Bratušek.

V svetu Pozitivne Slovenije pred četrtkovo sejo sveta ne želijo razkriti, kdo so kandidati za začasnega vodjo stranke do njenega volilnega kongresa. Predlogi bodo predstavljeni na seji sveta v četrtek, poudarjajo. Po nekaterih informacijah pa naj bi bila najverjetnejša kandidata podpredsednik stranke Robert Golob in poslanka PS Alenka Bratušek.

Stranka ima sicer tri podpredsednike, Mašo Kociper in Melito Župevc, ki sta tudi poslanki, ter Roberta Goloba. Vsi so medijem po sobotnem kongresu stranke zatrdili, da še niso razmišljali o morebitnem prevzemu začasnega vodenja stranke, hkrati pa noben od njih na volilnem kongresu tudi ne namerava kandidirati za novega predsednika.

Podpredsednik stranke Golob pa je za Planet.Siol.net dejal, da bi bila najboljša rešitev za vodenje Pozitivne Slovenije v prehodnem obdobju kolektivno vodstvo. "Po mojem mnenju bomo iskali rešitev v smeri kolektivnega vodstva. Vsak bo delal tisto, kar je delal doslej, potem pa bomo videli," je dejal za omenjeni portal. Upa, da bo del te ožje ekipe tudi Alenka Bratušek.

Glede vprašanja, koga bi podprli za novega mandatarja, je poslanec PS Roman Jakič dejal, da še čakajo na to, kako bo na ultimat koalicijskih DeSUS, SLS in DL odgovoril predsednik vlade Janez Janša. "Na osnovi tega se bomo potem pogovarjali in dogovarjali," je dejal.

Seja sveta Pozitivne Slovenije, na kateri bodo odločali o novem vodstvu, ki bo stranko vodilo do volilnega kongresa, bo v četrtek opoldne. Kot je v torek po seji poslanske skupine PS napovedal njen vodja Jani Möderndorfer, mora svet stranke pripraviti tudi vse potrebno, če bi prišlo do sprememb v koaliciji ali do sestavljanja nove vlade.

Möderndorfer je v torek v izjavi novinarjem pojasnil, da to predvideva eden od sklepov sobotnega kongresa stranke. Kongres PS je v soboto sprejel predlog Zorana Jankovića o zamrznitvi funkcije predsednika stranke.

Komentarjev 2
  • dragec 21:04 16.januar 2013.

    Ja, pa še to, v tem pokvajenem parlamentu sedijo sami ločenci. kateri normalni bi jih predlagali. Pa še tale pokvarjeni Predalič - zamislite neve katero srednjo šolo mu je sin končal - ma vse jih nagnati v božjo mater!!!

  • dragec 20:45 16.januar 2013.

    Ma tudi ta čarovnica mi gre na živce, verjetno je njen bivši najbolj vesel, da se je rešil te nadlege.