Slovenija
2966 ogledov

Golob na kosilu z dobrim Janševim prijateljem

Robert Golob
1/4
Profimedia
Pred slovesnostjo ob začetku rednega obratovanja daljnovoda Cirkovce-Pince sta se predsednika slovenske in madžarske vlade Robert Golob in Viktor Orban danes opoldne sešla na delovnem kosilu v Mariboru. Ob prihodu nista dajala izjav.

Popoldne bosta premierja skupaj s hrvaškim gospodarskim ministrom Davorjem Filipovićem sodelovala na slovesnosti ob začetku rednega obratovanja daljnovoda Cirkovce-Pince, ki povezuje elektroenergetske sisteme treh držav.

Orban je prišel na obisk v Slovenijo nekaj več kot dve leti po tistem, ko je skupaj s prejšnjim premierjem Janezom Janšo in hrvaškim zunanjim ministrom Gordanom Grlićem Radmanom obeležil začetek del za postavitev tega 2x400-kilovoltnega prenosnega daljnovoda, ki predstavlja prvo sistemsko povezavo elektroenergetskih omrežij Slovenije in Madžarske, obenem pa se navezuje tudi na hrvaško omrežje.

Družba Eles je z izgradnjo daljnovoda zaključila gradnjo v sklopu največje investicije v infrastrukturo prenosnega omrežja. Novozgrajena mednarodna povezava bo po napovedih zagotovila stabilnejše in zanesljivejše delovanje elektroenergetskega sistema Slovenije.

Orban je sicer prijatelj in zaveznik Janeza Janše, bil je tudi že posebni gost kongresa SDS. 

Janez Janša in Viktor Orban | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Naklonsky 15:05 03.december 2022.

    leonardo, tukaj ti pa IQ mekako ne štima. Priznaj si, da si ga usral. Spomni se pogroma, ko je Janša obiskal Ukrajino, enako zlivanje besa nad Orbanom. Da, večina levakov vas ima spomin človeške ribice!

  • mirror 14:41 02.december 2022.

    Levičarji pojedo največ zarečenega kruha. Najprej vsi obiščejo Ukrajino, zdaj pa se bratijo z Orbanom. Je na vidiku nova orbanizacija Slovenije?.

  • nejc32 13:31 02.december 2022.

    Vsi so ti fantje skupaj (WEF) in igrajo pod židovsko bankstersko taktirko iz Washingtona in Tel Aviva!