Slovenija
16295 ogledov

Golob nad Janševo stranko: "Toliko bomo namenili za igrice SDS"

Robert Golob Saša Despot
Predsednik vlade Robert Golob se je odzval na že tretjo vloženo referendumsko pobudo s strani SDS.

Predsednik vlade Robert Golob je danes glede že tretje referendumske pobude s strani SDS-a izpostavil, da gre za zlorabo referendumske zakonodaje z namenom zaustavljanja izvršne oziroma zakonodajne oblasti. Zavzema se za to, da se referendumi izvedejo na isti dan, a ne skupaj s predsedniškimi ali lokalnimi volitvami.

"Taka taktika ima lahko mogoče navidezen učinek, sploh v predvolilnem času," je dejal Golob. Referendumi bodo na isti dan, ker po Golobovih besedah ne bodo dovolili, da bi ena stranka s svojo nespametno politika povzročala prekomerne stroške državi. "Štiri milijone evrov bomo pač žal kot država namenili igricam SDS," je dejal.

Razmišljajo o referendumskem dnevu, ki ne bo na isti dan kot lokalne ali predsedniške volitve, kot poziva SDS. "Če se referendumi izvedejo na dan volitev, to nič ne zmanjša stroškov, ker je procedura štetja glasov in organizacije popolnoma ločena od lokalnih ali predsedniških volitev, strošek pa je v vsakem primeru bolj ali manj isti," je dejal.

Datum referendumskega dne bodo določili takrat, ko bodo vedeli, katere referendumske pobude bodo dobile zadostno število podpisov. S tem bodo racionalizirali odločanje, hkrati pa dali ljudem jasno priložnost, da tem, ki blokirajo delo parlamenta, še enkrat povedo, kaj si o njih mislijo, pravi Golob. "Tudi za sekundo ne dvomim, kaj jim bodo ljudje povedali," je še dodal.

Robert Golob Slovenija Golob eno za drugo briše Janševe poteze Janez Janša SDS Slovenija V SDS bodo ponovno zbirali podpise, to jih je tokrat zmotilo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 57
  • joze95 08:06 30.julij 2022.

    Izjave predsednika vlade je potrebno pisati zaradi spomina, kako se lahko spreminjajo mnenja čez noč kot poledica navidezne intelektualne moči in zaletavosti. Škoda pa včasih izgleda še kar resno!!!

  • Matjaž Kotnik 07:38 30.julij 2022.

    A ko so pa kolesarji utrujali policijo vsak petek in ostali protesti, to je bilo pa zastonj. Prehitro pozabite, zato, kar malo uživaje o sadovih preteklosti.

  • mina6 06:27 30.julij 2022.

    Vlada bi lahko združila referendume z volitvami, VENDAR NEE!! In krivdo pobalinsko vali na druge!! Sploh pa: BOLJE IZGUBITI 4 KOT 400+ MIO!!!