Slovenija
6883 ogledov

Golob o psu, ki ga je lastnik vlekel z mopedom: Tako bo ukrepala država

Robert Golob s psom Facebook
Predsednik vlade Robert Golob je v videu, ki ga je v soboto objavil na družbenem omrežju Instagram, ostro obsodil nedavno kruto ravnanje s psom v Kopru. Povedal je, da je od treh ministrstev že zahteval pripravo poročil. Meni, da mora država v takih primeri znati ustrezno ukrepati. "In upam, da bodo ministrstva to znala tudi narediti," je dejal.

"Jaz sem enako zgrožen, kot ste zgroženi vi," je dejal Golob in povedal, da je o dogodku v Kopru dobil ogromno sporočil od ljudi.

Poročila o dogodku je zahteval od ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, od ministrstva za notranje zadeve ter pravosodnega ministrstva.

"Verjamem, da imamo vsi svoje živali tako radi, da bomo tistim, ki jih nimajo, preprečili, da bi živali še kdaj lahko trpinčili," je v video posnetku, na katerem je skupaj z večjim psom, dejal premier.

Mučenje živali je nedopustno. Ostro obsojam nedavno kruto ravnanje v Kopru, zato sem že reagiral in pozval pristojna ministrstva, naj ukrepajo. Dolžnost vseh nas je, da živali zaščitimo, se do njih odgovorno vedemo in jih spoštujemo.

Posted by Dr. Robert Golob on Saturday, 8 July 2023

Koprski policisti so v ponedeljek obravnavali starejšega moškega, ki je na Markovcu v smeri Semedele z mopedom peljal psa na sprehod, pri tem pa je imel psa privezanega na moped. Med vožnjo se je pes zgrudil in poginil. Ko je moški to opazil, se je zapeljal do smetnjaka za biološke odpadke, kjer je psa odvrgel, so v torek sporočili iz Policijske uprave Koper.

Kršitelju, ki je bil alkoholiziran, so policisti izdali plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali, napisali bodo tudi poročilo na upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, so takrat napovedali na policijski upravi.

Po dogodku je stranka SD na svoji spletni strani začela zbirati podpise za dopolnitev kazenskega zakonika na način, da bi nepotrebno trpinčenje in smrt živali bilo opredeljeno kot kaznivo dejanje. Tovrstni spremembi so naklonjeni tudi na pravosodnem ministrstvu, kjer so za napovedali, da bo vključena v jesenske spremembe kazenskega zakonika.

Komentarjev 69
  • atamama 09:22 10.julij 2023.

    Ko so se usuli komentarji ob ''fotoreklami'' partnerke PV so začuda bili korektni in celo poučni. Najbolj sem si zapomnil to, da tisto, kar PV naredi dobrega njegova ''boljša polovica'' z ritjo poruši. Tudi tokrat bi bilo bolje, da se ...prikaži več PV oglasi v zvezi z bolj pomembnimi stvarmi, ker 600 000 upokojencev hoče denar, ki ga ni, to pa je bolj pomembna volilna baza kot 50 000 pasjeljubcev. Morda bi se vprašal ali je povišanje plač tožilcem in sodnikom pravilna poteza? Kot poslušam rajo se sliši da ne.

  • matermila 08:38 10.julij 2023.

    Vlada izredno stanje, človek je na krut način ubil psa. Vlada in PV so na nogah. Kaj pa o umiranju na obroke starejših državljanov? Golob: "Nič, gremo na počitnice in upamo, da vas bo, ko se vrnemo, čim manj". Zaradi ...prikaži veči enega psa (vsekakor sem nad dejanjem ogrožen) cela rabuka, ko protestira 40 tisoč upokojencev, pa niti besede. Plešemo.

  • Naklonsky 07:44 10.julij 2023.

    Blefer, to bo uredilo sodstvo. Ministri in njegova visokost naj se raje lotijo svojega dela! Spet samo iskanje všečkov!