Slovenija
2052 ogledov

Golob: Potrdili ime nove ministrice, druga še mora dati soglasje

Gibanje Svobode si pomaga s kadri iz SD - Emilija Duh Stojmenova bo ministrica za digitalizacijo. Na državnozborskih volitvah je kandidirala na listi Socialnih demokratov, v torek pa je iz SD izstopila. Kot ministrica bo torej sodila v kvoto Gibanja Svoboda.

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob je v izjavi za medije po svetu stranke dejal, da bodo koalicijsko pogodbo skupaj s SD in Levico parafirali v soboto.

Koalicijska pogodba po Golobovih besedah temelji na njihovem predvolilnem programu, ki so ga v pogajanjih s koalicijskima partnericama v nekaterih točkah uskladili, temelji pa na novem družbenem dogovoru. Poudarek je na zdravstvu in na zeleni ter digitalni preobrazbi.

Državni zbor parlament Slovenija Preobrat, kandidat umaknil soglasje

 | Avtor: SD SD
Golob je dodal tudi, da so na svetu stranke potrdili kandidatko za ministrico za digitalno preobrazbo, ki bo Emilija Stojmenova Duh, ki bila še nedavno članica SD-ja, a je Golob zatrdil, da je pred kratkim "po naših informacijah izstopila iz stranke". Potrdili so tudi ministrico za kmetijstvo, a še čakajo njeno soglasje, zato je Golob še ni razkril. Imena vseh kandidatov iz kvot drugih dveh strank koalicije naj bi bila znana do ponedeljka.

državni zbor parlament Slovenija Že pred prvo sejo vprašanja o spornosti mandata poslanca

Svet Gibanja Svoboda je sprejel tudi sklep o povezovanju s strankama LMŠ in SAB, ki se bo po Golobovih besedah odvijal pospešeno, tudi zato so obe stranki povabili k sodelovanju v vladi.

Komentarjev 27
  • MK 23:10 12.maj 2022.

    Gospa je razdiralna, zajedljiva in meni da ker je zenska in ker ima izobrazbo da bi se ji mogli vsi klanjat. Še malo pa bo skregala vse v Svobodi.

  • MK 23:09 12.maj 2022.

    Haha. Golobnjaku so nasral vec kadrov iz KULa pa je sobil 41 glasov. Ta je nor.

  • Avatar @narhist
    @narhist 22:29 12.maj 2022.

    Tofsi ima težave s popolnitvijo ministrskih mest, ko pa ima v koaliciji stranke katerim je podelil več ministrskih mest, kot imajo le te članov. Ti pa se kar sprehajajo med strankami.