Slovenija
5667 ogledov

Golob: "Utrujeni smo"

Robert Golob Vlada RS
Predsednik vlade Robert Golob je danes med prvimi na predčasnih volitvah oddal glas v drugem krogu županskih volitev v Novi Gorici.

Robert Golob je ob glasovanju na predčasnih volitvah dejal, da si želi zmage kandidatov koalicijskih strank po Sloveniji. V vladni koaliciji se sicer dogovarjajo, da bi enotno podprli vse kandidate leve sredine vsaj v mestnih občinah, je dodal.

Kot je v izjavi po oddaji glasu še dejal Golob, ki so ga do volišča pospremili člani novogoriškega občinskega odbora Gibanja Svoboda in njihov županski kandidat Samo Turel, v koaliciji verjamejo, da bodo ti kandidati skupaj s koalicijo skrbeli za dober razvoj svojih občin.

"Več razlogov je, da sem se odločil za predčasno glasovanje. S tem želim vnaprej izkazati svojo podporo, in to jasno podporo, Samu Turelu za župana. Po drugi strani pa si želim imeti tudi kakšno prosto nedeljo," je pojasnil Golob.

Kot je dodal, "smo že vsi utrujeni od vseh teh kampanj in si želimo, da bi jih bilo konec in začnemo čim prej delat". "To velja tako za državni nivo, kjer smo komaj zaključili z referendumi. Verjamem, da je tudi na občinskem nivoju podobno. To pa na noben način ne odvezuje nekoga, ki bo zmagovalec, odgovornosti, da po zmagi začne delati trdo in v korist ljudi," je še dejal Golob.

V prvem krogu volitev v Novi Gorici je največ glasov dobil prav Turel. Podprlo ga je 40,8 odstotka volivcev, aktualnega župana Klemna Miklaviča, s katerim se bosta pomerila v drugem krogu, pa 25,9 odstotka. Miklavič kandidira s podpisi volivcev, v tekmi za županski stolček pa je bilo skupaj pet kandidatov in ena kandidatka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Plavi-mil 14:26 30.november 2022.

    A, ŽE? ubogi revčeki, kaj bo šele ko bo treba začeti resno delati, če so utrujeni že pri kadrovanju.

  • ana77 13:36 29.november 2022.

    luckyss sodiš po sebi bolano.

  • munja 12:15 29.november 2022.

    Po moje si bolj utrujen od proslavljanja in popitega alkohola. Strezni se in delaj pravično in pošteno, to od tebe pričakujemo in nič drugega!!!