Slovenija
29 ogledov

Golobič grozi s tožbo, Meh s pričo

Žurnal24 main
Do zamenjave Uroša Rotnika je prišlo zato, ker podjetje Ultra v Tešu ni dobilo posla, pravi Srečko Meh. Gregor Golobič je že napovedal, da bo Meh svoje trditve lahko dokazal na sodišču.

"Vseskozi za to zamenjavo stoji stranka Zares, tukaj zadaj je predsednik Zaresa Gregor Golobič in tukaj zadaj so posli, na katere je Golobič imel ali ima vpliv. Gre za skrito zgodbo zamenjave tistih direktorjev in nadzornikov, ki niso bili poslušni," je včeraj dejal Srečko Meh.

Golobič je v TV Odmevih Mehove navedbe zanikal in označil za absurdne. Dodal je, da Ultra ne dela nič, kar bi bilo povezano s Tešem ali energetiko. Kljub temu, da je ministrica Darja Radić resorno pristojna za področje energetike, je Golobič zatrdil, da stranka Zares ni vpletena v ta lobi. Napovedal pa je, da bo imel Meh možnost na sodišču dokazovati svoje trditve.

"Če bo imel gospod Golobič toliko energije in bo tožil, potem bom pripeljal pričo, ki je danes pred 30 usti povedala, kaj vse je Golobič govoril oziroma zahteval oziroma kaj vse se je dogajalo," je na Golobičeve grožnje odgovoril Meh.

"Mislimo, da je zadaj Zares"
Po Mehovih besedah je splošno mnenje v Šaleški dolini, "da je Golobič zelo vpleten v vse to". "Mi mislimo, da je zadaj Zares, osebno Golobič, in da želijo z razreševanjem direktorjev priti do direktnega vpliva pri tej investiciji. Kdo bi namreč imel interes zamenjevat dobrega menedžerja," se je vprašal Meh. Dodal je, da Uroš Rotnik velja za strankarsko neopredeljenega človeka.

tribuna, Gregor Golobi%C4%8D | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Bolj jih skrbi direktor kot delavci
"
V Zares so izjave velenjskega župana Bojana Kontiča in podžupana Srečka Meha označili za polne neresnic in žaljivih namigovanj. Menijo, da funkcionarje velenjske občine in energetskega sindikata bolj kot položaj delavcev skrbi dobrobit predsednika uprave. Na pomanjkljivosti projekta TEŠ 6 je opozorila tudi študija, ki jo je naredila Evropska banka za obnovo in razvoj, s čimer se omenjeni nočejo soočiti. V Zares dodajajo, da projekt nima ne gradbenega dovoljenja ne zaključene finančne konstrukcije, kljub že 200 milijonov evrov vloženih sredstev. "So pa pripravljeni vse, ki na to opozarjamo, diskreditirati z lažnimi trditvami, podtikanji in insinuacijami,“ so zapisali v sporočilu za javnost.

"Pristojne v Velenju in energetskem sindikatu pozivamo, da se otresejo
vpliva kapitalskega lobija, ki investicije v TEŠ 6 doslej ni vodil po
načelih transparentnosti in gospodarnosti, ter naj v prid delavcev
energetike, prebivalcev lokalnega okolja kot tudi vseh ostalih prebivalcev
pristanejo na argumentirano razpravo o tem projektu,"
zaključujejo v Zares.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.