Slovenija
27 ogledov

Golobič ima raje prvo kot zadnjo zamero

Odgovornost za zagotavljanje kakovosti po Golobičevem mnenju leži na samih visok Žurnal24 main
Predsednik Zaresa Golobič pričakuje, da bo koalicija prebrodila razlike v nekaterih stališčih. Na vrhu koalicije bo tudi govora o Ruplu.

Visokošolski minister Gregor Golobič pravi, da ni razlogov, da pred torkovim vrhom vladne koalicije ne bi ob razlikah, ki niso nove, vzpostavili potreben dialog. Pričakuje, da bo koalicija " našla moč – v preteklosti jo je že – da prebrodi te razlike oziroma najde način, kako uspešno opraviti naloge, ki so ji bile zadane". Napovedal je, da bodo o odprtih vprašanjih na torkovem vrhu odkrito in direktno spregovorili. "Prva zamera je vedno boljša kot zadnja," je dodal.

V Zaresu gredo tako na vrh oboroženi z določeno kritiko, z določeno pohvalo in pričakovanji, da bo koalicija prebrodila razlike in izpolnila zadane naloge. Predvsem, je spomnil predsednik Zaresa, bo treba izpolniti mnoga pričakovanja, ki so botrovala uspehu te koalicije na volitvah.

Kot je znano, je odnose v koaliciji skrhalo več stvari, zadnja nesoglasja pa so povezana z imenovanjem strateškega energetskega sveta s strani premierja Boruta Pahorja, ki ni po volji Zaresa.

Rupel: Kariera kot evropski komisar je le konstrukt

Gre mi za državo, pravi Rupel. © BOBO

 
Posebni odposlanec premierja Pahorja Dimitrij Rupel se je odzval na vprašanje, ali se bodo na torkovem koalicijskem vrhu pogovarjali tudi o njegovem imenovanju v premierjev kabinet. Rupel pravi, da se je za ponudbo Pahorja za delo v njegovem kabinetu odločil zato, ker mu gre za državo. Prepričan je namreč, da je treba zunanjo politiko, kolikor je mogoče, izvzeti iz dnevnih strankarskih razprtij. Prav tako meni, da je v teh resnih časih sodelovanje med strankami in ljudmi, ki imajo drugačne ideološke poglede, nekaj običajnega in koristnega ter dobrega za državo.

elim po svoje prispevati, če bo to mogoče. Če pa ne bo mogoče – obstaja tudi ta možnost, da to ne bo mogoče – potem pa bom seveda razmišljal o tem, ali si bom poiskal kako drugo zaposlitev," je pojasnil Rupel, ki meni, da so informacije, da bo skušal kariero nadaljevati kot evropski komisar, " konstrukcije, ki prihajajo iz krogov blizu vladne palače".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.