Slovenija
15 ogledov

Golobič in Oražmova na štiri oči

Cveta Zalokar Oražem je nedavno izstopila iz stranke Zares. Če se v parlament, k Žurnal24 main
Poslanka Zaresa Cveta Zalokar Oražem in predsednik stranke Gregor Golobič sta se v ponedeljek pogovarjala o odprtih problemih v stranki. Poslanka bo odgovore na odprte spore jutri zahtevala od stranke.

Pred tednom dni so se pojavila ugibanja, da vodja poslanske skupine Zares zapušča stranko. Zalokar Oražmova se je dan zatem sestala s poslansko skupino, po sestanku podkrepila ugibanja in dejala, da od vrha stranke zahteva jasne odgovore na probleme, ki pretresajo Zares. Poudarila je, da Zares "ni več tisto, zaradi česar smo stranko ustanavljali".

S predsednikom stranke Golobičem se je na štiri oči sestala v ponedeljek, vendar o vsebini pogovora ter morebitnih odločitvah ne dajeta izjav, so povedali v poslanski skupini Zares.

Razpoke v svojih vrstah bo vrh stranke, vključno s svojimi ministri in poslanci, poskušal zgladiti v sredo, nakar se bo Zalokar Oražmova tudi odločila o svoji nadaljnji politični poti.

Poleg Teša 6 ter s tem povezanih kadrovskih menjav, ki so po mnenju vodje poslanske skupine Zares neargumentirane, stranko pretresajo tudi druge teme širšega pomena, od pokojninske reforme, položaja stranke v koaliciji, referenduma o RTVS, načina notranje komunikacije do načina komuniciranja z javnostjo, je navedla.

Glede Teša si morajo po besedah poslanke "naliti čistega vina", sama pa pričakuje dokaze, argumente in dejstva, da je bil posel negospodaren.

Predsednik ljubljanskega odbora Zares Pavel Gantar je po omenjenem sestanku pred tednom dni dejal, da se v stranki ne dogaja nič posebnega, njihova poslanska skupina pa ostaja trdna.

Tudi Golobič je na predstavitvi dela ministrov Zares pred nekaj dnevi zatrdil, da "dokler bo Zares lahko sledil zadanim ciljem, dotlej bo sodeloval v tej vladi in koaliciji".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.