Slovenija
15 ogledov

Golobič: Izvirni greh v Janševi vladi

Laško v pismu navaja, da bo minister svoje poglede lahko predstavil in dokazal n Žurnal24 main
Pivovarna Laško v pismu medijem navaja, da so izjave ministra Golobiča smešne, manipulativne in škodoželjne. Prav zaradi slednjega bo minister svoje poglede lahko dokazal na sodišču. Golobič napoved tožbe vidi kot agresiven in paničen odziv.
Gregor Golobič je v odzivu na napoved tožbe dejal, da ''je treba govoriti o začetku zgodbe, ki sega v pisarno bivšega predsednika vlade Janeza Janše, kjer je bil storjen izvirni greh, netransparentna kupčija med Janšo, njegovimi uslužbenci in dvema podjetjema, ki sta danes v velikih težavah'' . Ob tem je poudaril, da napoved tožbe vidi v kontekstu "paničnih in agresivnih reakcij" .

Golobičevi očitki smešni, manipulativni in škodoželjni
V sporočilu za medije je Pivovarna Laško zapisala, da kljub svetovni gospodarski krizi, političnim pritiskom in upadanju potrošnje skupina ohranja stabilno poslovanje, ob tem pa je doslej ohranila vsa delovna mesta in redno odplačuje vse svoje obveznosti. Ob navedenih dejstvih so izjave ministra Gregorja Golobiča, ki skupini očita izčrpavanje podjetij, smešne, manipulativne in škodoželjne. Prav zaradi slednjega bo minister Gregor Golobič svoje poglede na Pivovarno Laško lahko predstavil in dokazal na sodišču.

"Golobič očita NLB, da je podaljšala kredit poslovni skupini Pivovarna Laško in da gre za tajkunski kredit. Ta kredit ni bil ne najet in ne uporabljen za menedžerski odkup ali lastniško konsolidacijo. Ta kredit je skupina najela za nakup deleža Mercatorja, ki predstavlja strateško naložbo skupine. Podaljšanje tega kredita je bilo dogovorjeno že ob najetju kredita. Banka je sama predlagala kratkoročne vire in kasnejše podaljševanje le-teh. Torej gre za dolgoročno naložbo, ki je na predlog banke financirana s kratkoročnimi viri. Podaljšanje ni vprašljivo tudi zato, ker se poslovanje skupine ni poslabšalo in ker je kredit več kot zadostno zavarovan," so še zapisali v pismu. Več o vsebini pisma si preberite TUKAJ .

"Za vsemi akterji stoji velik kapital"
Na spletni strani SDS so glede zadnjih trenj v koaliciji objavili prispevek bralca, ki zatrjuje, da so aktualna trenja v vladni koaliciji posledica izstavljenih računov kapitala in spopada okrog virov davkoplačevalskega denarja. "Spor v koaliciji nima vrednostnega predznaka. Nihče v koaliciji ne brani ne načel davkoplačevalcev ne malih delničarjev NLB. Za vsemi akterji stoji velik kapital. Koalicija ne bo razpadla in vlada tudi ne. Mogoče bosta le gospodarski in okoljski minister odšla na udobnejše naslanjače v Bruselj, kar sicer že sama nakazujeta s kandidaturo na volitvah v Evropski parlament. Mogoča je tudi kakšna dodatna kozmetična sprememba. Vse ostalo bo ostalo po starem," je še zapisal bralec, čigar slikovito mnenje si lahko preberete TUKAJ .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.