Slovenija
37 ogledov

Golobič: Podatke zbiral Veselinovič

Golobič pravi, da je podatke o kreditih Ultre zbiral nekdanji prvi mož banke Dra Žurnal24 main
Predsednik Zaresa Gregor Golobič pravi, da je podatke o spornih kreditih NLB njegovega podjetja Ultra zbral Draško Veselinovič, nato pa so prišli v roke SDS.

Gregor Golobič pravi, da so "izmišljeno zgodbo o domnevno nezavarovanih posojilih" Ultre maja sprožili na RTV v oddaji Odmevi. "Začelo se je z 21 milijoni nezavarovanih kreditov, potem so številko znižali na pet milijonov nezavarovanih kreditov, medtem ko danes govorijo samo še o slabo zavarovanih kreditih," v intervjuju za Mag pravi predsednik Zares in minister za visoko šolstvo.

"Prirejeni dokumenti so lahko prišli samo iz NLB. Tisti, ki so imeli vpogled v interno preiskavo, trdijo, da je pokazala, da je dokumente o teh kreditih zbiral prejšnji predsednik uprave Draško Veselinovič," nadaljuje Golobič. Veselinovič je sicer na državnozborskih volitvah nastopal kot kandidat na listi LDS, z vodenja prve slovenske banke pa se je moral umakniti zaradi podaljšanja kreditov Bošku Šrotu.

Golobič se v nadaljevanju sprašuje, kako so dokumenti o kreditih prišli v roke Andreju Vizjaku iz SDS.

Prvi napad z Žurnala24
Golobič še pravi, da smo prvi frontalni napad nanj izvedli pri Žurnalu24. "Prepričan sem, da so ga spodbudili posamezniki znotraj koalicije. Šlo je za uredniški komentar in članek, ki sta me na prav neverjeten način diskreditirala kot človeka, ki se ukvarja samo s tajkunskimi krediti, namesto da bi na ministrstvu kaj postoril," je povedal minister.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.