Slovenija
25 ogledov

Golobič spet za predsednika

null Žurnal24 main
Predsednik stranke Zares Gregor Golobič je izrazil pripravljenost za ponovno kandidaturo za predsednika stranke.

Po njegovih besedah lahko Zares tudi v novem mandatu prispeva k temu, "da bo Slovenija težke, a nujne korake, izvedla premišljeno, pretehtano in v dobro čim večjega števila ljudi".

To je politika, ki jo Zares zagovarja ves čas in ji bo ostala zvesta tudi v prihodnje, je poudaril.

Danes so na seji sveta stranke sicer odprli postopke evidentiranja za predsedniško in za podpredsedniške funkcije. Kot je pojasnil Golobič, v Zaresu lahko vsi člani in članice predlagajo kandidate, kandidirajo in so tudi vsi vključeni v glasovanje. To se bo predvidoma zgodilo ob koncu poletja oziroma v začetku septembra.

Da se je Golobič že odločil za ponovno kandidaturo za predsednika stranke, smo v Žurnalu24 poročali že v ponedeljek.
Predsednik Zaresa je povedal, da je v minulih mesecih, ko se je odločal za morebitno vnovično kandidaturo, spodbujal razmislek o možnostih in ambicijah posameznikov v čim širšem krogu.


Kot je dejal, je stranka še "mladoletna" in še v izgradnji, zato potrebuje vključenost in pozornost predsednika in vodstva. V zadnjem času pa je Golobiča po njegovih besedah tudi več ljudi znotraj stranke prigovarjalo, naj kandidira, saj "je treba končati začeto delo". Kljub temu pa Golobič pričakuje in si želi tudi drugih kandidatov.

Na vprašanje, kako bodo dvignili javno podporo, je odvrnil, da "z vztrajnostjo pri projektih, ki smo jih zastavili" in ki so pred vlado, parlamentom in nasploh politiko.

"To niso ukrepi, kjer bi si nabirali točke popularnosti," je povedal Golobič in dodal, da so sploh manjše stranke tiste, ki "si ne smejo privoščiti oportunizma".

Na vprašanje, ali namerava Zares na lokalnih volitvah v Ljubljani kandidirati s svojim kandidatom, je Golobič odvrnil, da o tem sicer niso razpravljali, da pa je mestni odbor stranke v Ljubljani v specifični situaciji. Mnogo članov, ki je ustanavljalo mestni odbor Zaresa, je bilo namreč nekaj let pred tem kandidatov na listi sedanjega župana Zorana Jankovića.

Dokončne odločitve v Zares po besedah Golobiča še niso sprejeli. Obstajata obe opciji. Ena je, da bi podprli dosedanjega župana, druga pa, da bi nastopili s svojim kandidatom oziroma kandidatko, pa tudi še ni izključena.

Današnje seje sveta stranke se sicer ni udeležil minister za gospodarstvo Matej Lahovnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.