Slovenija
24 ogledov

Golobič: zahrbtne poteze

Že jutri naj bi bilo znano, kdo bo nasledil Lahovnika. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Golobič je Lahovnikova dejanja označil za zahrbtna. Poslanci se bodo še danes seznanili z Lahovnikovim odstopom.

"Jaz imam navado govoriti direktno, brez pisem in drugih zahrbtnih potez," se je prvak Zares Gregor Golobič odzval na navedbe zdaj že nekdanjega člana stranke Mateja Lahovnika in javnosti. Golobič ocenjuje, da gre za "tretji val kampanje, ki je sramotna za del slovenske medijske in politične sfere". Mediji po njegovem v teh dneh objavljajo hobotnico z njim povezanih podjetij, ki jo je ravno Ultra objavila sama. Podjetje je tudi dobilo odločbo davčnega urada, v kateri piše, da je nadzor pokazal, da ni nobenih kršitev, poudarja Golobič.

"Čas, ko sem na funkciji, je prava šola samoomejevanja," pravi Golobič. Pojasnjuje, da je "cinizem in prvovrstna nesramnost, da se meni in tem podjetjem očita karkoli spornega. Ker to podjetje ni dobilo niti enega evra državne pomoči ali posla v višini niti enega evra". Zato se sprašuje, kako je mogoče, da obstajajo taki očitki.

Golobič napoveduje, da bo kljub Lahovnikovemu odhodu vztrajal, da vlada njegovo pismo obravnava. Poskrbel bo tudi, da bo moral Lahovnik o pismu pričati.

Golobič se je dotaknil tudi projekta TEŠ6, ki se ga javno v zadnjem času pripisuje Lahovniku. "Ne mislim, da je Lahovnik pri TEŠ6 vpleten v sporna dejanja. Je pa kot minister opuščal dolžna dejanja. A jaz ne pišem pisem, jaz sem mu to povedal na seji vlade." 

Golobič se sprašuje, komu je moteč, da je v politiki. Prepričan je: "Morda sem moteč, ker veliko vem o tem, kaj se dogaja. In to v državi, kjer se podkupuje v politiki in medijih." Sicer pa je ocenil, da je lov na njegov delež v Ultri "pohod na nekaj, kar je na meji fašizma."

Z Gregorjem Golobičem ne nameravam več polemizirati. Opozoril sem na problem in na vladi ostaja, da ga reši ali pa z njim živi naprej in prevzame odgovornost za to, kar se dogaja.
Matej Lahovnik po odstopu

Hitro v parlament
Ker želi Lahovnik čim prej zapustiti ministrski položaj in politiko ter se podati nazaj v akademske vode, se bodo poslanci že danes seznanili z njegovim odstopom. Nato bo imel premier Borut Pahor deset dni časa, da najde kandidata za njegovega naslednika. Kot je dejal včeraj, želi, da vlada dobi novega ministra še pred političnimi poletnimi počitnicami, kar pomeni do konca tega meseca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.