Slovenija
4 ogledov

Google: Facebook ne kaže vabil na Google+

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Google obtožuje Facebook, da ta preprečuje objavo vabil na njihovo novo socialno omrežje. Na Facebooku krivijo sistem preverjanja povezav.

"Dobivamo poročila o tem, da se na Facebooku objavljena vabila na Google+ od petka ne kažejo več. Sprašujem se, kako razširjena je ta težava." To je na Google+ objavil Vic Gundotra, eden od vodilnih pri podjetju Google. Poleg tega je objavil video, ki si ga lahko ogledate zgoraj.

Video jasno prikazuje, da se običajne objave prikažejo takoj, povezava na Google+ pa se sploh ne objavi.

"Uporabniki nas na težavo opozarjajo. Zanima nas, ali gre za izjemo ali za pravilo. Ne moremo vedeti, ali ne gre le za programskega hrošča," je po poročanju Cneta povedal drugi vodilni pri Googlu Bradley Horowitz.

Facebook: objavljene povezave podvržene preverjanjem

Obtoženi Facebook navedbe zavrača in opozarja, da so povezave na njihovem omrežju podvržene posebnemu preverjanju.

"Posledica preverjanj, ki naj bi zaščitila pred neželenimi objavami, je lahko zamik pri prikazovanju določene povezave različnim uporabnikom," sporočajo iz Facebooka. Obtožbe s strani Googla naj bi bile namenjene brezplačni reklami za njihovo novo storitev in blatenju Facebooka. Kot trdijo pri slednjem, so preizkusili podobno, a se jim izkušnja iz videoposnetka ni ponovila.

Ali gre za blokiranje Googla+ ali ne, tako ostaja stvar mnenja vprašane strani. Google kljub navedenim obtožbam vodilnih Facebooka blokiranja njihove storitve ni uradno obtožil, še piše spletni portal.

Komentarjev 2
  • Stelix777 14:02 18.avgust 2011.

    kaj google joh...dj postav se na realna tla... pa kje si ti vidu da ti nekdo daje tvoje info vladi da maš potem ne vem kaj za vratom...nč ne jokajo pač foušarija...FB gre itak downhill... in itk ma google že ...prikaži več preko 40 miljonou uporabnikou kar usak dan to narašča!!!

  • Naglas 08:24 17.avgust 2011.

    Sicer pa ne vem, zakaj bi moral nekdo reklamirat konkurenco?A ni Google joh in sploh, sedaj bodo pa jokali ...