Slovenija
14 ogledov

Google napada

Google+ Print screen
Google+. "Spletnemu velikanu bi se tretji napad na Facebook lahko posrečil."

"Če se je Google kaj naučil od konkurence ter iz svojih dveh propadlih poskusov z Wavom in Buzzom, če se bo znal uveljaviti kot platforma za druženje in se oddaljil od vsiljivega oglaševanja, utegne biti Google+ zgodba o uspehu." Tako potenciale nove Googlove družabne storitve Google+ komentira strokovnjakinja za družabna omrežja Živa Jalovec.

Konkurenca ni brez greha
Facebook se po mnenju Jalovčeve namreč "vse opazneje spreminja v oglaševalsko platformo in se v svojem bistvu oddaljuje od primarne ideje povezovanja s prijatelji". Google je svoj zadnji poskus na področju družabnih omrežij sicer predstavil te dni, za zdaj pa je na voljo le majhni skupini poskusnih uporabnikov.

Videoklic in razvrščanje
In kaj bomo lahko počeli z Google+? V nasprotju s Facebookom boste prijatelje v osnovi delili po "krogih" in tako izbirali, kateremu krogu bi kaj sporočili ali pokazali. Poleg tega boste objavljene vsebine ločevali glede na področja zanimanja.

Google+ bo ponujal še klepetanje z več prijatelji naenkrat in videoklepetanje, v katero se znanci lahko vklapljajo in se iz njega med pogovorom poslovijo. Tudi prek Googlovega sistema Android pa bo močno podprta uporaba omrežja na mobilnikih.

Kmalu bomo videli
"Pričakujem, da bo vpis v Google+ zelo preprost in od uporabnikov vsaj v prvi fazi ne bo zahteval preveč," meni Jalovčeva. Dodaja, da včeraj dodana črna pasica na vrhu strani Googlovega iskalnika že "napoveduje skorajšnji vklop opcije Google+ za vse uporabnike".

Komentarjev 2
  • deki123 23:46 29.junij 2011.

    Hudo komi čakam

  • smito23 22:15 29.junij 2011.

    Dan D - Google me : =)Na FB so itak samo še kmečka deca... : )