Slovenija
4 ogledov

Google Plus postavil nov mejnik

Profil Marka Zuckerberga, ustanovitelja Facebooka, na Google Plus. Google Plus
Spletni gigant Google je s socialno mrežo Google Plus postavil nov rekord: Google Plus je namreč postal najhitreje rastoča spletna socialna mreža.

Junija predstavljena Googlova novost, Google Plus, je postala najhitreje rastoča spletna socialna mreža doslej. Do prvih 25 milijonov uporabnikov je prišel občutno hitreje kot danes vodilni Facebook. Strokovnjaki sicer mirijo tiste, ki napovedujejo, da bo Google s tem potopil Facebook. Kot pravijo, je za ocene še prezgodaj. Facebook ima sicer kar prek 750 milijonov uporabnikov, Google Plus pa je imel v drugi polovici julija 25 milijonov različnih obiskovalcev.

Kot zanimivost naj dodamo, da je Myspace za pridobitev prvih 25 milijonov uporabnikov potreboval 22 mesecev, Twitter 33 mesecev, Facebook pa 37 mesecev.

Google plus | Avtor: Prtscreen Google Prtscreen Google
Največ uporabnikov ima Google Plus seveda v ZDA (6,4 milijona), na drugem mestu je Indija, na tretjem pa Kanada. Ob tem je vredno omembe, da Facebooku število uporabnikov (na primer v Kanadi) ponekod že več mesecev upada. Številni uporabniki spletnih omrežij pravijo, da jim je Googlov proizvod bolj všeč zaradi manjšega posega v zasebnost: med drugim zaradi neoznačevanja na slikah, pa tudi praviloma manjšega števila ljudi v tako imenovanih Krogih, v katere uporabniki razvrščajo posameznike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.