Slovenija
11 ogledov

Google ponuja prostor za shranjevanje podatkov

Google EPA
Google svojim uporabnikom omogoča novo storitev – prostor za shranjevanje slik in drugih podatkov. S pomočjo Dubbed Google Driva boste lahko shranili do en terabajt vsebine.

Nova Googlova storitev Google Drive stopa ob bok konkurenčnim aplikacijam, kot sta Dropbox in Mikrosoftov SkyDrive. Do pet gigabajtov podatkov boste lahko shranili brezplačno, za več prostora za shranjevanje pa boste morali plačati.

"Danes vam predstavljamo Google Drive, osrednji prostor, kjer lahko ustvarjate, delite in shranjujete vse svoje podatke," je na svojem blogu napovedal Sundar Pichai, višji podpredsednik Chroma in drugih aplikacij. "Ne glede na to, ali z nekom sodelujete pri raziskovalnem projektu, načrtujete poroko ali delite proračun s sostanovalci, to lahko zdaj storite v Drivu," dodaja.

Storitev vam omogoča naložitev in dostop do videovsebin, fotografij, Googlovih dokumentov, PDF in drugih datotek.

Naložite ga lahko tako uporabniki PC-ja kot Maca in ga uporabljate tudi na Androidu ali tablici, še poroča BBC. V prihodnjih tednih pa je Google izdal tudi aplikacijo za mobilne telefone.

Komentarjev 3
  • josethim 21:21 24.april 2012.

    SkyDrive ima 25 GB prostora, če si že star uporabnik (novi ga dobijo le 7). Poleg tega pa do nedavnega ni imel niti programa, ki bi samodejno sinhroniziral mape (kot npr. DropBox in Google Drive), zaradi česar je bil neuporaben.

  • Niko_K_ 21:15 24.april 2012.

    SkyDrive ima 20 giga zastonj.

  • josethim 21:04 24.april 2012.

    "Dubbed Google Driva". Prevajat se naučite... ali pa vsaj google translate uporabite.