Slovenija
12 ogledov

Google predstavil Chromebook

Googlovi prenosniki bodo neposredna konkurenca Microsoftu in računalnikom z oper Žurnal24 main
Spletni velikan Google bo junija začel prodajati prenosne računalnike, ki bodo imeli naložen operacijski sistem Chrome OS.

Računalniki, poimenovani Chromebook, bodo, kot je za Google pričakovati, močno vezani na splet. Operacijski sistem bo dejansko deloval kot spletni brskalnik, namesto programov pa se bo zanašal na spletne storitve, kot so GMail, Google Docs in podobne.

Ena ključnih prednosti tega pristopa bo preprostost uporabe, saj uporabniku ne bo treba nalagati programske opreme, je vzdrževati in nadgrajevati. S tem boste seveda tudi prihranili.

Računalnik bo, obljubljajo pri Googlu, s časom dejansko deloval vse bolje, poleg tega pa vam ne bo treba skrbeti za viruse ali izgubo podatkov. Vse bo namreč shranjeno na spletu.

Vseeno bo mogoče računalnik uporabljati tudi v načinu brez povezave, poleg tega pa bo mogoče vsebine še vedno nalagati, uporabljati ali prenašati z USB-ključki.

Najcenejši 245 evrov
Chromebooki se bodo zaradi tega pristopa naložili v pičlih osmih sekundah, še obljublja Google. Še ena vidna novost bo dolgo trajanje baterije, obljubljajo na Googlu.

Računalnike bosta izdelovala Acer in Samsung, poganjali pa ju bodo čipi proizvajalca Intel. Računalnika bosta imela 11-palčni (27,9-centimetrski) ali 12-palčni (30,5-centimetrski ) zaslon, 1,6-gigaherčni dvojedrni procesor, 16 gigabajtov pomnilnika, izhod HDMI in USB-priključek.

Najcenejši Acerjev model bo v ZDA stal 245 evrov, mogoče pa ga bo kupiti kar prek Amazona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.