Slovenija
14 ogledov

Google predstavil močno in poceni tablico

Google nexus 7
1/2
EPA
Google je danes predstavil svoj tablični računalnik nexus 7.

Googlov nexus 7 poganja pri istem podjetju razviti operacijski sistem android. Velik je sedem palcev (18 centimetrov), težak 0,34 kilograma, za Google pa ga bo proizvajalo podjetje Asus. O tem, da bo Googlovo tablico proizvajalo to podjetje, se je govorilo že dlje časa, čeprav je Google nedavno kupil podjetje Motorola Mobility, ki prav tako proizvaja na androidu temelječe tablične računalnike.

Naprava bo stala 199 dolarjev (preračunano 160 evrov) in se bo tako po ceni kot velikosti v prvi vrsti merila s tabličnim računalnikom Amazon Kindle Fire.

Štiri jedra, velika gostota pik, NFC

Zaslon naprave, ki jo je v ZDA prek spleta že mogoče naročiti, bo imel ločljivost 1280 x 800 pikslov. Zaslon z matriko IPS ima gostoto 215 pik na palec, kar je le nekoliko manj od tiste pri iPadu, ki ima 264 pik na palec. Pokrivala ga bo različica čislanega Gorila Glassa.

Zadnje kamere naprava nima, ima pa sprednjo z ločljivostjo 1,2 megapiksla, poleg WiFi pa podpira povezovanje prek Bluetootha, micro USB ter NFC.

Poganja ga kar štiri jedrni procesor tegra 3, vgrajenega pa bo imel ali 8 ali 16 gigabajtov pomnilnika za shranjevanje. Pomnilnika za sprotno delo bo imela naprava na voljo en gigabajt. Naprava bo sicer poganjala naslednja različica sistema android.

Ta nosi zaporedno številko 4.1 in ime Jelly Bean.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.