Slovenija
77 ogledov

Google prevaja prek telefona

V ne tako oddaljeni prihodnosti bo mogoče govoriti v tujem jeziku, čeprav se ga Žurnal24 main
Google je predstavil storitev, ki meji na znanstveno fantastiko. Oseba govori po telefonu v enem jeziku, sogovornik ga posluša v drugem.

Za zdaj gre še za zgodnjo testno različico zvočne storitve sicer uveljavljenega Google Translata. Program deluje na osnovi Googlovega operacijskega sistema Android. Med telefoniranjem ga uporabnik aktivira, nato pa vsako besedo, ki jo izgovori v angleščini, sliši izgovorjeno v španščini, enako pa tudi sogovorec na drugi strani zveze. Storitev omogoča tudi prevajanje iz španščine v angleščino, medtem ko bodo drugi jeziki dodani postopoma, poroča Daily Mail.

Čez leto in pol bo pravi
V Googlu napovedujejo, da bo servis popolnoma operativen in uporaben v 18 mesecih. Kot so še pojasnili, storitev za delovanje uporablja podobno rešitev, kot je program, ki na androidnih telefonih s pomočjo kamere omogoča prepoznavanje sudokuja v časopisu, nakar se naprava poveže na splet in v nekaj sekundah na zaslonu izriše pravilno rešitev.

Težava za razvijalce predstavlja predvsem natančnost prevajalskih naprav v realnem času in samo prepoznavanje glasu uporabnika. Spletna storitev Google Translate sicer omogoča pisno prevajanje iz in v več kot 50 svetovnih jezikov.

Že decembra je za senzacijo poskrbela aplikacija za iphone WorldLens, ki prek kamere omogoča prepoznavanje španskih in angleških napisov ter navzkrižno prevajanje na zaslonu naprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.