Slovenija
35 ogledov

Google TV je prišel

Napravo so že označili za največji preboj za televizijo po barvnih televizorjih. Žurnal24 main
Spletni velikan je včeraj v San Fanciscu razkril televizijo, ki uporabnikom omogoča preklapljanje med televizijo in brskanjem po spletu.
Tehnikalije
Elegantno črno napravico bo poganjal 1,2 gigaherčni procesor Atom, imela bo štiri gigabajte spomina, brezžično povezavo, podpira pa tudi zvočni standard Dolby 5.1. Na voljo bosta sicer le dva USB vhoda, možen pa bo tudi video pogovor v visoki ločljivosti 720p.

GoogleTV, gre za televizijski vmesnik, bo uporabnikom omogočal dostop do interneta, kar v udobju svoje dnevne sobe pred televizorjem, piše Daily Mail.

Konkurenca je sicer že prišla na plan s podobnimi izdelki, a Googlu je, v sodelovanju s Sonyjem, Logitechom in Intelom, izdelek uspelo prenesti na novo raven, saj omogoča enostavno preklapljanje med spletom in televizijo.

Preklop bo možen s pritiskom na gumb daljinskega upravljalnika, zraven pa bo priložena tudi posebna brezžična tipkovnica. Porabniki, ki že imajo televizorje visoke ločljivosti, bodo zgolj kupili napravo in nanjo priklopili svoj televizor. Poleg tega bo možno na iPhone ali pametni telefon z operacijskim sistemom Android naložiti aplikacijo, ki bo omogočala nadzorovanje naprave kar z mobilnim telefonom.

Z napravo bo mogoče iskati razpoložljive programe na enak način, kot se brska po spletu. V iskalno vrstico boste vtipkali ime televizijske oddaje ali temo, ki jo iščete, rezultati pa bodo vsebovali oddaje, ki se trenutno predvajajo in tistih, ki šele bodo na sporedu. Možno jih bo tudi posneti, omogočeno pa bo tudi gledanje video posnetkov na Youtubu in pregledovanj spletnih strani, kot je Facebook. Naprava bo na voljo to jesen, a zaenkrat, kot smo že navajeni, le v ZDA, kompatibilna pa bo zaenkrat zgolj s Sonyjevimi televizorji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.