Slovenija
26 ogledov

Google zaradi domnevnega vdora blokiral spletno stran RTVS

MMC Print screen
Ameriški tehnološki velikan Google je danes zjutraj zaradi domnevnega vdora v spletno stran Radiotelevizije Slovenija blokiral dostop do domene rtvslo.si. Obiskovalci so dobili obvestilo, da so na spletni strani napadalci, ki uporabniku poskušajo krasti podatke.

 

V RTVS so se na blokado odzvali na Twitterju, kjer so zapisali, da varnost podatkov najverjetneje ni bila ogrožena, saj da je šlo "zgolj za preventivno delovanje brskalnikov".

Po slabih treh urah so na RTVS težave odpravili. "No, pa smo končno nazaj! Hvala vsem za opozorila in potrpežljivost," so zapisali na družbenem omrežju.

Med blokado, ki so jo sprožili Googlovi samodejni varnostni mehanizmi, je bila spletna stran dostopna le v starejših različicah brskalnikov Internet Explorer in Mozilla Firefox.

Novejše različice brskalnikov so namreč povezane z Googlovim sistemom, ki v primeru sumljive vsebine uporabnikom odsvetuje obisk spletne strani.

Komentarjev 5
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:42 28.oktober 2014.

    "Po slabih treh urah so na RTVS težave odpravili"Kako pa? A s tem da so Googlu povedal da jih je SOVA prisilila da morjo podtaknt virus za odtekanje podatkov in da je to pač legalno?

  • beez 13:04 28.oktober 2014.

    Tako je to, če uporabljajo Open Source Framework.

  • c1305166 12:40 28.oktober 2014.

    Da niso bili slučajno iluminati... :)