Slovenija
20 ogledov

Google že na smučiščih

Slovenija 20.02.14, motorne sani, Google, snemanje, Google street view, Matej, K
1/3
Bralec Matej
Ulični pogled. Spletni gigant je začel fotografirati večja slovenska smučišča.

Pri internetnem velikanu Google so v torek začeli fotografirati slovenska smučišča, predvčerajšnjim pa so posneli tudi notranjost predsedniške palače, s čimer bodo dopolnili spletno storitev Ulični pogled za Slovenijo. "Vključili bomo vsa večja slovenska smučišča," so za Žurnal24 povedali pri Googlu.

Za zdaj je Googlova ekipa že fotografirala smučišče v Kranjski Gori, danes pa bodo fotografiranje nadaljevali v Cerknem. Ta teden so nameravali posneti tudi proge na Voglu, a bodo po besedah Boštjana Mencingerja z Žičnic Vogel "zaradi slabšega vremena in manjših težav z opremo to najverjetneje storili v ponedeljek". Na ugodne razmere čakajo tudi na Krvavcu. "Glede na to, da bodo fotografije na spletu kar nekaj let, smo se dogovorili, da jih bomo posneli v lepem vremenu," je pojasnila Katja Zgonc iz RTC Krvavec.

Večja prepoznavnost

V spletno storitev so med drugim že vključena smučarska središča v Franciji, ZDA, Kanadi, Švici, Avstriji in Italiji. "Vključitev smučišč v Ulični pogled vpliva na število obiskovalcev, saj ti lahko vnaprej preverijo velikost, površino in okolico prog ter natančno izberejo svojo pot," so sporočili iz Googla. Na prepoznavnost računajo tudi slovenski žičničarji. "Nekdo, ki namerava priti na Krvavec, si bo lažje predstavljal, kakšne so naše proge, in verjamemo, da bomo s tem pridobili kakšnega novega smučarja – predvsem iz tujine," ocenjuje Zgončeva.

Zlati salon in Velika dvorana

V Uličnem pogledu bosta v kratkem na ogled tudi Zlati salon in Velika dvorana predsedniške palače. "Fotografiranje je izvedel Googlov predstavnik v spremstvu varnostne službe in predstavnika urada," so sporočili z Urada predsednika RS.

Google naj bi z dopolnjevanjem Uličnega pogleda nadaljeval konec pomladi in poleti, ko nameravajo "posneti še več lepot Slovenije". Konkretnih lokacij in tega, kdaj bodo fotografije smučišč na spletu dostopne uporabnikom, niso razkrili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.