Slovenija
24 ogledov

Google želi spodnesti še Amazon

Kot pravi Rotenberg, bo Google uničil še eno zadnjih varoval zasebnosti pri svoj Žurnal24 main
Spletni velikan Google namerava prihodnje leto zagnati storitev Google Editions, ki bo prodajala e-knjige.

Google Editions bo ugledala luč sveta v prvi polovici prihajajočega leta, kupcem pa bo za začetek na voljo prek pol milijona naslovov, piše spletni portal Guardiana. Potezo poznavalci vidijo kot neposredni napad na Amazonovo prodajalno spletnih knjig in njihov čitalec e-knjig Kindle.

Uporabniki si bodo tako lahko naložili elektronsko obliko knjig neposredno s spletne strani Google Books ali pa s spletnih strani založb, ki bodo sodelovale s kalifornijskim podjetjem. Trenutno se družba dogovarja z večjimi založniki, kot sta WH Smith in Blackwell.

Spletna trgovina bo kompatibilna s številnimi napravami, kot so mobilni telefoni, računalniki in čitalci e-knjig, na primer s Sonyjevim Readerjem. "Vse knjige bodo živele v isti knjižnici, zato bo povsem vseeno, kje jih kupite ali berete," je povedala Amanda Edmonds, direktorica Googlovih strateških partnerstev.

Kot so potrdili vodilni v Googlu, bo družba pobrala 37 odstotkov kupnine pri prodaji neposredno prek njihove strani ter 55 odstotkov, če bo Editions poganjal spletne trgovine založb. So pa že zavrnili špekulacije, da bodo tudi sami ponudili čitalec e-knjig.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.