Slovenija
30 ogledov

Googlova očala Glass v vlogi merilnika stresa

Google Glass Računalniške novice
Nadvse uporabna programska oprema bo seveda za običajne smernike postala zanimiva šele tedaj, ko bodo pregrešno draga Googlova večpredstavnostna očala na voljo pa občutno nižji ceni kot sedaj.

Vsakdanje življenje, ki ga sestavljajo večinoma dolgočasne službe in nadležni nadrejeni, je lahko povod za slabo voljo. Ta se nato stresa ob različnih priložnostih, kot je kakšen počasen voznik, ki bi lahko ob zeleni luči hitreje speljal. Ker pa je prepoznava prvih znakov stresa ključnega pomena za njegovo »zdravljenje«, je skupina raziskovalcev ameriškega tehnološkega inštituta MIT in tehnološke univerze Georgia Tech pripravila namensko napravo BioGlass. Novost nivo stresa ocenjuje s pomočjo namenske programske opreme in občutljivih tipal, ki so vgrajena v Googlova večpredstavnostna očala Glass.

Namenska programska oprema s pomočjo Googlovih večpredstavnostnih očal meri uporabnikovo bitje srca in frekvenco dihanja, za ta namen pa koristi v očala vgrajen pospeškomer, giroskop in spletno kamero. Medtem ko zdajšnja različica programa zgolj meri in prikazuje podatke, bo nova različica uporabniku ponujala tudi navodila, kako se učinkovito spopasti s stresom, in sicer bodisi preko dihalnih vaj bodisi s poslušanjem sproščujoče glasbe. Nadvse uporabna programska oprema bo seveda za običajne smernike postala zanimiva šele tedaj, ko bodo pregrešno draga Googlova večpredstavnostna očala na voljo pa občutno nižji ceni kot sedaj in jih bo mogoče kupiti v večjem številu držav širom sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.